tzaq30ochotniktzaq30Proces technologiczny jest na ogół jeden. Problemem jest duże zanieczyszczenie wód oraz czas jaki upłynie od połowu ryb do momentu w którym trafią do przetwórni. Najczęściej bywa tak że tłuszcz w wątrobie jęczeje zanim ryba do tej przetwórni trafi.
Jakoś nie wierze w to że np. Olimp - firma z ISO miałby zamykać w kapsułkach zjełczały olej.
Chcesz mieć pewny olej? To kup coś z Rosita Extra-Virgin Cod Liver Oil, Omega Cure albo EurOmega-3. Nie licz tylko że suplementacja wyniesie cię 40 zeta. No i jeżeli w ogóle kupisz je w Polsce .
Kupisz to wytłuszczone (Rosita) na allegro za 119 złotych 90 kapsułek (dawka zalecana 3 kapsułki dziennie). Założę się, że olej w nich tez (jak w Olimp Golf Omega 3) jest klarowny i pachnący rybą. Może się skuszę, opis robi wrażenie: Tran Rosita (Extra Virgin Cod Liver Oil) to prawdziwy tran norweski, wytwarzany prastarą metodą z dziko żyjących dorszy atlantyckich (Gadus morhua), poławianych zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa na obszarze czystych wód północnej Norwegii. Wyjątkowy proces ekstrakcji na zimno zachowuje wszystkie składniki odżywcze występujące naturalnie w wątrobie dorsza. Otrzymany tran jest taki sam, jakim przed wiekami cieszyły się ludy północy.
Zmieniony przez - ochotnik w dniu 2019-06-13 09:31:39
Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.