robiłem dzisiaj na obiad 400gr mięsa wieprzowo-wołowego na grillu i nie mam pojęcia jak wliczyć to do diety. Po zrobieniu mięso ważyło 250 gr czy zatem przyjąć 250 gr jako masę mięsa?
...
Napisał(a)
Witam
robiłem dzisiaj na obiad 400gr mięsa wieprzowo-wołowego na grillu i nie mam pojęcia jak wliczyć to do diety. Po zrobieniu mięso ważyło 250 gr czy zatem przyjąć 250 gr jako masę mięsa?
robiłem dzisiaj na obiad 400gr mięsa wieprzowo-wołowego na grillu i nie mam pojęcia jak wliczyć to do diety. Po zrobieniu mięso ważyło 250 gr czy zatem przyjąć 250 gr jako masę mięsa?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
zawsze wszystko przyjmujesz przed obrobka termiczna, bez znaczenia czy grillujesz, smazysz, pieczesz itd.
Zmieniony przez - czellista w dniu 6/30/2019 7:44:52 PM
Zmieniony przez - czellista w dniu 6/30/2019 7:44:52 PM
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Ale jak grilluje to część tłuszczu spływa a to jakoś zmniejsza kalorykę ?
...
Napisał(a)
Wpływa to na ostateczne wartości w mięsie. Jednak wyliczenie zawsze następuje przed ostateczną obróbką dania
„Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób”
...
Napisał(a)
Określone sposoby obróbki termicznej pożywienia często sprawiają nam problem w sytuacji, gdy chcemy wyliczyć ilości kalorii i makroskładników w danym produkcie oraz wliczyć to w dietę. Problem jednak w rzeczywistości nie jest taki na jaki wygląda pierwszym rzutem oka. Pamiętać należy przede wszystkim o podstawowej zasadzie, która mówi o tym, że wszystkie produkty należy ważyć przed ich obróbką termiczną.
Niepewność może się również pojawić w sytuacji gdy pieczemy tłusty kawałek mięsa, np. karkówkę, czy łososia. W takiej sytuacji w trakcie pieczenia produkt traci zawarte w nim tłuszcze, które w wyniku wysokiej temperatury wydobywają się z niego. Wtedy pozostaje nam określenie na oko ile tłuszczów stracił pieczony kawałek mięsa lub posłużyć się tabelami kalorycznymi produktu po obróbce. W tym celu zapraszam do dziennika żywieniowego potreningu.pl
Niepewność może się również pojawić w sytuacji gdy pieczemy tłusty kawałek mięsa, np. karkówkę, czy łososia. W takiej sytuacji w trakcie pieczenia produkt traci zawarte w nim tłuszcze, które w wyniku wysokiej temperatury wydobywają się z niego. Wtedy pozostaje nam określenie na oko ile tłuszczów stracił pieczony kawałek mięsa lub posłużyć się tabelami kalorycznymi produktu po obróbce. W tym celu zapraszam do dziennika żywieniowego potreningu.pl
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Przyjmujesz mase surowego produktu, co do tłuszczu musisz go na oko odjąć, ale reszte np białko liczysz bez strat.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Jak zakończyć redukcje bez przybierania na wadze?
Następny temat
Redukcja waga stoi
Polecane artykuły