SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kcal a grillowanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1411

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 55
Witam
robiłem dzisiaj na obiad 400gr mięsa wieprzowo-wołowego na grillu i nie mam pojęcia jak wliczyć to do diety. Po zrobieniu mięso ważyło 250 gr czy zatem przyjąć 250 gr jako masę mięsa?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
zawsze wszystko przyjmujesz przed obrobka termiczna, bez znaczenia czy grillujesz, smazysz, pieczesz itd.


Zmieniony przez - czellista w dniu 6/30/2019 7:44:52 PM

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 55
Ale jak grilluje to część tłuszczu spływa a to jakoś zmniejsza kalorykę ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 16 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 207
Wpływa to na ostateczne wartości w mięsie. Jednak wyliczenie zawsze następuje przed ostateczną obróbką dania

„Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Określone sposoby obróbki termicznej pożywienia często sprawiają nam problem w sytuacji, gdy chcemy wyliczyć ilości kalorii i makroskładników w danym produkcie oraz wliczyć to w dietę. Problem jednak w rzeczywistości nie jest taki na jaki wygląda pierwszym rzutem oka. Pamiętać należy przede wszystkim o podstawowej zasadzie, która mówi o tym, że wszystkie produkty należy ważyć przed ich obróbką termiczną.

Niepewność może się również pojawić w sytuacji gdy pieczemy tłusty kawałek mięsa, np. karkówkę, czy łososia. W takiej sytuacji w trakcie pieczenia produkt traci zawarte w nim tłuszcze, które w wyniku wysokiej temperatury wydobywają się z niego. Wtedy pozostaje nam określenie na oko ile tłuszczów stracił pieczony kawałek mięsa lub posłużyć się tabelami kalorycznymi produktu po obróbce. W tym celu zapraszam do dziennika żywieniowego potreningu.pl
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Przyjmujesz mase surowego produktu, co do tłuszczu musisz go na oko odjąć, ale reszte np białko liczysz bez strat.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak zakończyć redukcje bez przybierania na wadze?

Następny temat

Redukcja waga stoi

WHEY premium