Szacuny
9059
Napisanych postów
82751
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
699853
Można sobie od czasu do czasu włączyć do posiłku .Należy dokonywać rozsądnych wyborów i pamiętać, że często dany produkt jest o połowę tańszy właśnie dlatego, że zawiera o połowę mniej mięsa niż droższe odpowiedniki. Bo dobre jakościowo wędliny można gdzieniegdzie dostać, jednak ich cena sprawia, że nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem. Alternatywą dla nafaszerowanych rozmaitymi wypełniaczami wędlin może okazać się przygotowane w warunkach domowych mięso, takie jak grillowany indyk czy kurczak, którego po przygotowaniu można pokroić w plastry i używać do obkładu pieczywa
Szacuny
17708
Napisanych postów
132171
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460727
Jakby 150g mięsa uzyto do 100g szynki to by było ok, pierś kurczaka na masie traci ok 30-40 % podczas obróbki. Więc lepiej sobie sam weź pierś kurczaka i ją ugotuj.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
6278
Napisanych postów
76084
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755107
W zdrowej diecie powinny panować pewne zasady, które mówią o tym, że bazujemy na produktach jak najmniej przetworzonych. Im większe przetworzenie konkretnego produktu, tym rzadziej należy go spożywać. Podobna zasada będzie w przypadku szynki z piersi indyka. Plusem jest to, że produkt składa się jedynie z piersi indyka. Warto jednak pamiętać, że aby ją uzyskać trzeba poddać pierś sporemu przetworzeniu, co wpłynie na jej jakość. Minusem jest również dodatek takich składników jak: glukoza, azotyn sodu, czy fosforany, których zadaniem jest trzymanie wody w produkcie, czyli oszukanie klienta z że kupuje mięso a w rzeczywistości zwiększanie w nim wody.