CHERRY IN JELLY
OPAKOWANIE: 1000 G, TŁUSZCZ: 0 G, WĘGLOWODANY: 22 G
DLACZEGO CHERRY IN JELLY?
PRZEPYSZNY WIŚNIOWY SMAK
ZAWARTOŚĆ OWOCÓW TO AŻ 80%!
DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA JAK I DO ZAPIEKANIA
CHERRY IN JELLY to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina. Cherry In Jelly to lekka konsystencja przypomina nieco kisiel, w którym to zanurzone zostały całe kawałki owoców. Produkt otrzymany z najwyższej jakości owoców. Frużelina wykorzystywana jest w cukiernictwie, piekarnictwie, jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Wiśnia i jej pochodzenie:
Wiśnia (Cerasus Mill.) – rodzaj roślin należący do rodziny różowatych (Rosaceae). Występuje w około 60 gatunkach w strefie umiarkowanej półkuli północnej, głównie we wschodniej Azji. W Polsce w stanie naturalnym występują tylko dwa gatunki wiśni: wiśnia karłowata (wisienka stepowa), rosnąca na wyżynach południowych, prawnie chroniona, oraz wiśnia ptasia, zwana trześnią (czereśnią).
Wiśnia pojawiła się ok. VIII wieku na terenie dzisiejszej Francji a rozpowszechniła się w Europie pod koniec XVI w. Ślady odkryte przez archeologów i przekazy pisane ukazją, iż wiśnię hodowano już w III wieku p. n. e. Lecznicze właściwości wiśni znane były w medycynie ludowej od wieków.
Wiśnia - właściowści:
Szereg witamin i minerałów - bogactwo witamin A, B1, B2, C, P i niacyna oraz minerały magnez, fosfor, żelazo, miedź, sód, potas, wapń, ale również kwasy organiczne (głównie jabłkowy, cytrynowy, oksalowy).
Regulacja pracy jelit - występuje duża ilość pektyn, czyli błonnika, który pomaga w regulacji jeli i utrzymaniu poprawnej równowagi mkroflory jelitowej.
Wspomagają pracę układu sercowo-naczyniowego - dzięki zawartości kilku substancji : antocyjany , witaminy C, garbnikowi i kwasu organicznemu.
Bezsenność - zawiera bardzo cenny składnik jakim jest melatniona odpowiedzialna za regulację dobowego rytmu organizmu.
Składniki: wiśnie 80 %, substancja słodząca: maltitol; woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, barwnik: betanina; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; regulator kwasowości: chlorek wapnia; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, substancja słodząca: sukraloza.
Zalecane porcjowanie
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zbożna zawierające gluten, soje, mleko, seler, gorczyce.
Składniki aktywne
Porcja
Ilość porcji w opakowaniu
Opakowanie 1000g
SKŁADNIKI Cherry In Jelly
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 98 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym nasycone 0 g
Węglowodany 22 g
- w tym cukry 7,4 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,8 g
Sól 0,02 g
KUP TERAZ
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]