Szacuny
11148
Napisanych postów
51562
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
@domer A okay, już rozumiem, czy wystarczy jeżeli będę stosował 2 plany posiłków, jeżeli tak to po jakim czasie zmienić posiłki wedlug Ciebie poniedziałek 1 plan, wtorek 2 plan, środa 1 plan, czwartek 2 plan, piątek 1 plan, sobota 2 plan, niedziela 1 plan
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6264
Napisanych postów
76010
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754738
Najlepiej jak najczęściej. Maksymalnie tydzień jedzenia tego samego i zmiana na inne źródła składników odżywczych. Nie wiem w jaki sposób miałby to ułatwić przygotowanie posiłków np. do pracy, czy szkoły. Jeżeli jednak mi by zależało na czasie, to na pewno bym nie rotował dniami raz jeden, raz drugi, tylko bym przygotował posiłki raz na np. trzy dni i następnie zmiana na inne trzy dni z rzędu takie same. W ten sposób przygotujesz posiłki raz na kilka dni oszczędzając na cennym czasie. Następnie inny tydzień inne źródła.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51562
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Okay, stworzyłem coś takiego, próbowałem żeby było jak najmniej produktów gotowych z półek, nawet własny sos pomidorowy do spaghetti. Ta dieta na 7 dni, a potem coś innego.
Zmieniony przez - John_Grisham w dniu 2019-08-19 19:01:17
Zmieniony przez - John_Grisham w dniu 2019-08-19 19:01:42
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6264
Napisanych postów
76010
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754738
Produkty wrzucaj przed ich obróbką, a nie po jej zastosowaniu. Mam tutaj na myśli gotowaną pierś z kurczaka, która obecną jest w posiłku. Chyba, że jest to produkt gotowy. Okazyjnie można taki zjeść. Bazować zdecydowanie na mięsach, a nie ich przetworach. Podobnie jest z mięsem mielonym. Nie jest ono zbyt dobrej jakości. Jeżeli chcesz mięso mielone, to kup cały kawałek i zmiel je samemu lub ewentualnie daj do zmielenia w sklepie.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51562
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć, mam jeszcze pytanie, wczoraj i dzisiaj robiłem spaghetti z własnym sosem, najpierw próbowałem przepis z internetu, potem filmik z yt a na końcu wziąłem przepis od was z forum, nie wiem czy to ja nie umiem gotować czy nie podchodzi mi do gustu, za każdym razem jak spróbowałem cała porcja leciała do śmietnika, nie dało się zjeść, czy są może jakieś gotowe sosy, widziałem że nie którzy polecają knorr ale nie wiem czy codziennie przez tydzień było by to dobre.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6264
Napisanych postów
76010
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754738
Ciężko mi stwierdzić czy Ty słabo gotujesz. Jeżeli jednak próbowałeś już trzy przepisy i wszystkie przygotowane posiłki były na tyle nie dobre, że musiałeś je wywalić, to raczej nie jest problem przepisu. Myślę, że jesteś bardzo wrażliwy i wybredny. Mi nigdy nie zdarzyło się żeby coś wywalać. Nawet robiąc dany posiłek pierwszy raz. Może coś smakować gorzej, ale żeby wywalić to ciężko mi sobie wyobrazić. Szczególnie robiąc według przepisu.
Nigdy nie kupuje gotowych sosów do spaghetti. Z tego co jednak kojarzę, to mało który ma zły skład. Głównie pomidory,woda, przyprawy.