SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak liczyc makro miesa po obrobce termicznej?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2314

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 119
Witam.
Wiem, że powinno się ważyć mięso na surowo i wpisywać do aplikacji, ale co na przyklad jak chce zrobić więcej mięsa i rozłozyć na kilka dni?
Chodzi mi głownie o
- mięso mielone wołowe lub wieprzowe, bo są rożne % tłuszczu i nie wiem jak to wpisać w aplikacje.
- oraz jak usmaże to na przyklad na 5g oleju kokosowego to jak to doliczyc?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Nie wpisujesz w apce „mięso mielone”, a część tuszy której użyłeś, także jak masz łopatkę to wpisujesz łopatkę, jak szynkę to szynkę, jak pierś to pierś.

Jak smażysz na tłuszczu to też go oczywiście wyliczasz.
Jak robisz na kilka dni, to tak samo jak na jeden dzień przyjmujesz wartości przed obróbka i po prostu dzielisz ma równe porcje i tyle.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-08-15 23:33:47

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 119
Koniu151
Nie wpisujesz w apce „mięso mielone”, a część tuszy której użyłeś, także jak masz łopatkę to wpisujesz łopatkę, jak szynkę to szynkę, jak pierś to pierś.

Jak smażysz na tłuszczu to też go oczywiście wyliczasz.
Jak robisz na kilka dni, to tak samo jak na jeden dzień przyjmujesz wartości przed obróbka i po prostu dzielisz ma równe porcje i tyle.



Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-08-15 23:33:47


A jak kupuje gotowe mięso mielone w opakowaniu?
Na przykład ugotuje 1kg mięsa na 10g oleju kokoswego.
I je rozdziele na 4 porcje na 2 dni, czyli dwa razy dziennie 250g.
To jak mam doliczyc te 10g oleju do tych 250g mięsa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
To na opakowaniu powinieneś mieć napisane z czego to mięso, acz w przypadku mięsa mielonego zawsze jednak wskazany jest zakup w sklepie mięsnym i mielenie mięsa na Twoich oczach.;)
Jak smażysz mięso na 2 dni na 10 mililitrach oleju, to liczysz po 5g na dzień.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 119
Dzieki wielkie. Jeszcze jedno pytanko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 119
Jak kupuje udko z kurczaka z kością to do aplikacji mam wpisac wage z czy bez kosci?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Powinieneś mieć opcję „mięso z ud kurczaka” - bez kości i „udo/noga z kurczaka” - z kośćmi i skórą.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Rozwiązanie Twojego problemu jest proste. Skoro wiesz ile użyłeś mięsa do przygotowania posiłków na kilka razy, to dzielisz sobie ilości posiłków jaki z nim spożyłeś na wartości odżywcze i kalorie napisane na opakowaniu. Nie jest istotne to, czy w jednym posiłku zjesz 250 gramów mięsa, a w innym 150 gramów. Rozkładasz to i tak w skali całości mięsa jakie miałeś do przygotowania posiłków.

W przypadku tłuszczów wliczasz tyle, ile dodałeś do smażenia. Z reguły daje się małą ilość, a nie tyle żeby mięso pływało w nim. Wtedy całość wsiąknie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
W tabelach masz udko i mięso z ud kurczaka to pierwsze jest całe a to drugie samo mięso.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masło orzechowe i sosy od SFD czy trzeba trzymać w lodówce?

Następny temat

Kombucha

WHEY premium