...
Napisał(a)
Witam czy podczas smażenia białko serwatki traci właściwości? Może to głupie ale wole zapytać heh chodzi o omlet z jaj i bialka
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jeżeli będziesz używał WPC to nie musisz się niczym przejmować, ale np. izolat już nie znosi tak dobrze obróbki termicznej
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
No koncentrat zapytałem bo dziś smażyłem i wyszedł z takimi brązowymi motywami ten omlet jakby zaczął się palić ale może za mało oleju dałem
Zmieniony przez - Creme w dniu 2019-08-20 09:57:14
Zmieniony przez - Creme w dniu 2019-08-20 09:57:14
...
Napisał(a)
stosuj oliwę w sprayu, całą popryskasz i nie martwisz się czy olej wszędzie dotarł
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Dzika_Oliwa_Extra_Virgin-opis38275.html
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-08-20 10:18:30
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Dzika_Oliwa_Extra_Virgin-opis38275.html
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-08-20 10:18:30
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Jak najbardziej można używać białka serwatkowego do obróbki w wysokiej temperaturze. Należy po prostu zadbać to aby, zachować jej podstawowe zasady. Dotyczy to każdego produktu, który smażymy, a nie tylko dodatku białka serwatkowego.
Jeżeli chodzi o zmiany w strukturze białka serwatkowego, to dojdzie do jego denaturacji, co samo w sobie nie wpłynie jakoś specjalnie na jakość białka. To samo zjawisko zachodzi w białku jaja, czy innych źródłach białka w czasie ich obróbki termicznej.
https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
Jeżeli chodzi o zmiany w strukturze białka serwatkowego, to dojdzie do jego denaturacji, co samo w sobie nie wpłynie jakoś specjalnie na jakość białka. To samo zjawisko zachodzi w białku jaja, czy innych źródłach białka w czasie ich obróbki termicznej.
https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły