SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażenie a w pc

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 761

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 156 Napisanych postów 691 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18695
Witam czy podczas smażenia białko serwatki traci właściwości? Może to głupie ale wole zapytać heh chodzi o omlet z jaj i bialka
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
jeżeli będziesz używał WPC to nie musisz się niczym przejmować, ale np. izolat już nie znosi tak dobrze obróbki termicznej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 156 Napisanych postów 691 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18695
No koncentrat zapytałem bo dziś smażyłem i wyszedł z takimi brązowymi motywami ten omlet jakby zaczął się palić ale może za mało oleju dałem


Zmieniony przez - Creme w dniu 2019-08-20 09:57:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
stosuj oliwę w sprayu, całą popryskasz i nie martwisz się czy olej wszędzie dotarł
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Dzika_Oliwa_Extra_Virgin-opis38275.html


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-08-20 10:18:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Jak najbardziej można używać białka serwatkowego do obróbki w wysokiej temperaturze. Należy po prostu zadbać to aby, zachować jej podstawowe zasady. Dotyczy to każdego produktu, który smażymy, a nie tylko dodatku białka serwatkowego.

Jeżeli chodzi o zmiany w strukturze białka serwatkowego, to dojdzie do jego denaturacji, co samo w sobie nie wpłynie jakoś specjalnie na jakość białka. To samo zjawisko zachodzi w białku jaja, czy innych źródłach białka w czasie ich obróbki termicznej.

https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy schab jest ok?

Następny temat

Slonecznik Luskany szkodliwość

WHEY premium