Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cze
Przygotowywanie posiłków w rozpisanej dla mnie diecie jest dla mnie zbyt skomplikowane.
Z pewnością osoby, które mają czas na gotowanie zdziwi moje pytanie, ale jednak je zadam - czy istnieje mozliwość żeby dietetyk rozpisał dietę, która będzie oparta o posiłki prostsze do przygotowania np.
warzywa- mieszanki mrożonych warzyw,
białko - różne rodzaje mięs/ryb
węglo złożone - brązowy/biały ryż
+ ewentualnie dodatków w postaci limonki/cytryny.
Moja aktualna dieta jest dość zróżnicowana, ale niektóre posiłki trzeba przygotowywać naprawdę długo i preferowałbym żeby np. obiad/kolacja były oparty o włozenie mięsa/ryby na grilla/patelnię, przygotowanie warzyw oraz któregoś z ryżów i dodaniu prostszych dodatków jak np. cytryna do smaku.
Oczywiście prostota jest przeze mnie preferowana do wszystkich posiłków, ale z uwagi na poziom skomplikowania tych dwóch posiłków jest u mnie na tyle duży aby zmusić mnie do napisania tego posta.
Szacuny
29912
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
wszystko można zrobić, kwestia dogadania, na początku zawsze trzeba ustalić preferencje i czas na przygotowanie posiłków, więc musisz zgłosić się do autora swojej diety z uwagami
Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jeżeli znalazłeś dietetyka i mu zapłaciłeś, a on nie uwzględnia twoich pomysłów i nie układa jadłospisu pod kątem wymagań to jest po prostu leniwy i dokonałeś słabego wyboru, najprawdopodobniej walnął ci gotowca ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
Najlepiej po prostu spytaj swojego dietetyka, a niekoniecznie nas. Wszystko zależy jakie masz oczekiwania. Jeżeli dana osoba poszedł mnie w sprawie wprowadzenia znacznego zmniejszenia urozmaicenia, które wpłynie na zwiększenie znacznie szansy niedoborów, wtedy tłumaczę, że nie jest to możliwe i ewentualnie co można zrobić aby ułatwić przygotowanie posiłków. Skoro dietetyk widzi, zero co oczekuje klient wplynie negatywnie na jego zdrowie to rezygnuje ze współpracy nie chcąc narszsc klienta i siebie. Jest kilka dość prostych rozwiązań dzięki którym zniwelujemy ryzyko niedoborów i ewentualnie znudzenia się danymi posiłkami.