SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najprostsza marynata do kurczaka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3280

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
pierś obsypujesz pieprzem, chilli, pieprzem ziołowym rozgrzewasz patelnię, dajesz PAM i po 5-6 minutach masz gotowy posiłek po co kombinować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 899
Wojmir28
degel123
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?


ja pie. 40min. 20-25min max w rękawie i żadnego otwierania rękawa, kto to wymyślił. Pewnie wyszła sucha jak pieprz. Jak naprawdę gruba pierś to 30min.
Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem



A rękaw ma być szczelnie zamknięty czy nakłuć go w dwóch miejscach żeby para uchodziła?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Z parą ucieka soczystosc, szczelnie zamknięty, nie wybuchnie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?

Następny temat

Pasta z tunczykiem do kanapek

WHEY premium