...
Napisał(a)
Witam przeczytałem ostatnio opinie w internecie na temat tego biała https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis35277.html że jest tam wiele dodatków których nie powinno byc, napewno o nim słyszeliscie , jakie macie zdanie na ten temat czy warto je dalej zamawiać?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
W Whey Protein został zmieniony skład, a zmiana ta polegała na tym, że dla polepszenia walorów smakowych dodano ok 2g węglowodanów na porcję. Pod względem dietetycznym nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Nie wpływa to jakość robienie masy, rzeźby, ta ilość węglowodanów nie ma również żadnego wpływu na glikemię.
Oczywiście w tym zakresie wiedza zwykłych zjadaczy białek nie jest zbyt wysoka i natychmiast wykorzystała to konkurencja, opowiadać bzdury na temat szkodliwości glukoza, którą defacto podaje się dożylnie osobom leżącym w szpitalach. Wiec na logikę, jaka może być jej szkodliwość skoro to węglowodan ratujący i podtrzymujący życie?
W przypadku tego białka mówimy o ilości 3-4g na całą porcję. Jest to zaledwie 12-16 kcal. Rzadko zdarza się żeby osoby trenujące zjadały mniej niż 200-300 g węglowodanów na dobę. W tym jakiś udział nawet powinny stanowić węglowodany proste, a wręcz absolutnie są one zalecane po treningu (najcześciej 10-20g + węglowodany złożone). Zatem czym są 3-4g na porcje białka ( no max 12-14g jak zjadasz 3 porcje dziennie ) przy 200-300g ww ogółem?
Przecież to nawet na diecie Keto jest do wliczenia.
Problem powstał z tego, że na części etykiet (np. biała czekolada) nie zdążono dodać doklejek informujących o zmianie składu - oznacza dodatkowe 2-4g węglowodanów (w zależności od smaku) na porcję.
Oczywiście w WPC znajduje się też odrobina laktozy - ale laktoza znajduje się w każdym WPC. Przecież WPC robi się z mleka :)
Więc po prostu weź to na logikę, nie daj się zwariować, ani też zmanipulować. Zdrówka!
Oczywiście w tym zakresie wiedza zwykłych zjadaczy białek nie jest zbyt wysoka i natychmiast wykorzystała to konkurencja, opowiadać bzdury na temat szkodliwości glukoza, którą defacto podaje się dożylnie osobom leżącym w szpitalach. Wiec na logikę, jaka może być jej szkodliwość skoro to węglowodan ratujący i podtrzymujący życie?
W przypadku tego białka mówimy o ilości 3-4g na całą porcję. Jest to zaledwie 12-16 kcal. Rzadko zdarza się żeby osoby trenujące zjadały mniej niż 200-300 g węglowodanów na dobę. W tym jakiś udział nawet powinny stanowić węglowodany proste, a wręcz absolutnie są one zalecane po treningu (najcześciej 10-20g + węglowodany złożone). Zatem czym są 3-4g na porcje białka ( no max 12-14g jak zjadasz 3 porcje dziennie ) przy 200-300g ww ogółem?
Przecież to nawet na diecie Keto jest do wliczenia.
Problem powstał z tego, że na części etykiet (np. biała czekolada) nie zdążono dodać doklejek informujących o zmianie składu - oznacza dodatkowe 2-4g węglowodanów (w zależności od smaku) na porcję.
Oczywiście w WPC znajduje się też odrobina laktozy - ale laktoza znajduje się w każdym WPC. Przecież WPC robi się z mleka :)
Więc po prostu weź to na logikę, nie daj się zwariować, ani też zmanipulować. Zdrówka!
1
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Polecane artykuły