...
Napisał(a)
Z amarantusa najlepiej prażona. Zwykła zostawia grudki w wypiekach, poza chlebem na zakwasie. Do ciasta i ciasteczek nie polecam, chyba,że ktos lubi, jak mu chrzęści w zębach coś jak kasza manna W chlebach na zakwasie, które długo wyrastały była OK.
Może ktos ma inne doświadczenia z tymi mąkami, chętnie poczytam.
Może ktos ma inne doświadczenia z tymi mąkami, chętnie poczytam.
2
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
...
Napisał(a)
alhambra1970Z mąki gryczanej wychodza fajne wypieki i wcale nie są tak ciężkie.
Zgadza się... moja żona bardzo często piecze bułeczki z tej mąki i smakują nawet lepiej niż bułki z tradycyjnej mąki pszennej...
2
...
Napisał(a)
nie wiem jak bułki, ale robiłem kiedyś szybki chloeb z mąki kukurydzianej i wyszedł pulchniutki
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Takie bułeczki wyszły z mąki, do której link dałem wcześniej Jednak chyba zawieszę broń, bo ciężko mi będzie uzyskać duże buły z mała ilością węgli, a jestem na redukcji więc potrzebuję zapychaczy
www.pajacyk.pl
Jeśli pomogłem kliknij w pajacyka.
...
Napisał(a)
Wyglądają fajnie, co jak co ale jakby była większa to byś po prostu jadł więcej powietrza
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Ale czy mózg musi o tym wiedzieć ? Jednak wyszły na prawdę smaczne :)
www.pajacyk.pl
Jeśli pomogłem kliknij w pajacyka.
Polecane artykuły