SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mrożone produkty liczenie kcl

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1938

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 188 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3031
Witam jak to jest z tymi mrozonymi produktami? Jak je ważyć i liczyć kcl, bo przykładowo dziś piekłem w piekarniku mrozoną rybę która ważyła 260g, po upieczeni ważyła 90g podejrzewa ze jak by rozmarzła to by była jeszcze inna waga tak samo z piersią itp, jak to ważyć żeby wiarę dobrze wyliczyć kcl
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Akurat ryby mrożone to ciężka sprawa, bo zawierają różne ilości glazury. Trzeba by rozmrozić i ważyć po rozmrożeniu przed obróbką.
Co do kurczaka, ten nie powinien łapać zbyt dużej ilości wody, więc nawet zważenie go zamrożonego nie powinno generować zbyt dużych odchyleń.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak mrożoną wstawiłeś to raczej ją ugotowałeś

Wstawia się ryby odmrożone, ja zawsze jak odmrażam to odsączam potem na ręcznikach pamierowych ale i tak w srodku coś wody zostanie.

Chyba że masz z góry podane 5% glazury tzn ze na 100g masz 5g wody

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 188 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3031
No ja akurat nie mam czasu wyjmowac że 2 czy 3 godziny wcześniej żeby się rozmroziła, no mi z piersi 400g potrafi odejść z 20 do 30g więc chyba sporo, no ale będę starał się rozmrazac wcześniej zawsze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94427 Napisanych postów 364351 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668881
Zawsze z mięsa będzie jakaś woda uciekać
Kuraka liczysz przed obróbka, rybę również ale kupuj bez glazury ryby
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 188 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3031
No właśnie podczas smażenia sporo jej ucieka na patelni. Jak patrzę po sklepach to ciężko kupic bez glazury wszędzie zamrożone.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
No to masz problem. Musisz inaczej planować i np. wrzucać rybę do rozmrożenia do lodówki dzień wcześniej

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 188 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3031
No chyba trzeba będzie tak robic.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94427 Napisanych postów 364351 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668881
W większości marketów kupisz swieze filety czy całe ryby nie mrożone. Możesz sobie je później zamrozić.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
ryby najlepiej kupować świeże, ewentualnie z pewnego źródła, bo te w tych mrożonych kupujemy wodę po rekordowych cenach z litr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Obecnie taka pogoda jest ze rano wyjmujesz i wracasz ze szkoły czy pracy i masz już rozmrożone ryby,m się nie popsują

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z blendowaniem surowych orzechów laskowych

Następny temat

Najlepszy blog października 2019- głosowanie

WHEY premium