SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta do oceny ilość białka.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 685

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

30

Płeć

M

Cel

85kg

Waga

78kg

Wzrost

178

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

12-14

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Praca wypalarke plazmowa

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

FBW 3x tydz ok 2h

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Db

Stosowana lub planowana suplementacja

Podstawowe suple, leci tesc
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
z większej ilości mięśni jesteś w stanie wygenerować większą moc, ale trening siłowy (typowo siłowy) to trening bardziej układu nerwowego aniżeli mięśni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
Tak myślałem, okej. Co raz bliżej mety :)
Celem moim jest ogólnie przybrać z 5-7 kilo jakos masy mięśniowej, chociaż sylwetkę mam i tak, w miarę fit już a później przejść na stałe na keto. Dla jasności umysłu i takie tam
Dzięki za rozwijanie wątpliwości w sprawie diety chłopaki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Karkówka, podobnie jak i inne gatunki mięs, czy ryb z większą ilością tłuszczów w swoim składzie mogą znacznie różnić się pod tym względem. Jedną karkówka, boczek, czy łosoś będzie miał 10 procent tłuszczów, a inne elementy 30 procent. Dlatego też tabele kaloryczne często pokazują różne wartości odżywcze tego typu produktów.

Gotowanie samo w sobie nie powoduje aż takich strat tłuszczu, jak np. pieczenie. Dokładnie niestety nie określimy tego. Dlatego też patrząc po wyglądzie określonego elementu można przyjąć na oko wartość tłuszczów. Ewentualnie również wzorować się tabelami po obróbce.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
No to jak się to robi jak mówicie bym urozmaicić i obniżył ilość mięsa, dodając np tłuste, to skąd potem wiedzieć ile tłuszczu dolewac by nie przekroczyć normy?

I mogę np do gara wrzucić np po 300g wołowiny, indyka, kurczaka, kartkówki, ugotować i podzielić takiego miksa tych mies na drobno na 4 dni? Że wyjdzie w jednym posiłku mix mięs
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
jeżeli ocenisz wartości dla tych mięs i je zjesz w ciągu tych dni to nie ma problemu jak je podzielisz bo liczy się bilans tygodniowy a nie dzienny, co do zawartości tłuszczu to musisz sam orientacyjnie ocenić ile może być tego tłuszczu w mięsie, ja np. chcąc mieć chude mięso kupowałem szynkę i wykrawałem praktycznie wszystko co białe, więc osiągałem mięso z poziomem tłuszczu ok. 5g na 100g, w przypadku z kolei karkówki może być różnie, chudsza będzie miała od 10-12% tłuszczu a ta tłusta nawet 30-35% kwestia tego jak ją ocenisz, to wszystko jest orientacyjnie, w skali tygodnia wielkich różnic Ci to nie zrobi jak zjesz 150g karkówki danego dnia, a pomylisz się o 10-15g tłuszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Zdecydowanie należy liczyć orientacyjnie. Nie będzie to miało większego znaczenia w skali tygodnia. Właśnie w takie perspektywie należy liczyć, a nie jednego posiłku, czy dnia.

Skoro w czasie np. wspomnianych czterech dni zjesz 300 gramów karkówki, indyka, kurczaka i wołowiny, to wlicz to wszystko właśnie w perspektywie tych czterech dni. Czy zjesz w określonym posiłku 20 procent tłuszczów, czy 30 procent nie zrobi różnicy. Po zjedzeniu całości określisz ogólną wartość kalorii i składników odżywczych.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak Ci miks mięs będzie smakował to spokojnie takie cos możesz robić, i liczyś to po równo.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa czy dalej redukcja

Następny temat

redukcja a suplementy na mase

WHEY premium