SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Głupie pytanie o gotowane miesko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 660

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
Siemka.
Przy 78 kilogramach, w 3/5 posiłków mam gotowane mięsa, np wczoraj ugotowalem 1722g(było z, 700g pregi wołowej, 1k piersi kurczaka) w posiłku mam mieć 100g to po ugotowaniu (1100g) podzieliłem na 17,2 i mi wyszło 64g na posiłek już po obróbce.
Jak to wziąłem dosłownie do garści, to chyba mniejsze jak piłeczka do tenisa jest. Też, tak mało mięsa jecie/wam wychodzi?
Wliczam że wszystkiego w diecie, żeby nie było i mi wychodzi tam z 180gram przy 78kg
Ale sam fakt że tak mało wychodzi mnie przerazil
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 545 Wiek 22 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4599
No, tego mięsa nie jest jakoś dużo jednakże np mi wystarczy. Gotowałeś to 1,1 kg mięsa na kilka dni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
1.7kg mięsa na kilka dni,, temu 1.1 wyszło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1154 Napisanych postów 2449 Wiek 38 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 34643
a kto mowil ze w kazdym posilku musisz miec bialko z miesa. Skoro zadeklarowales sobie ze w kazdym posilku chcesz miec miecho to po podzieleniu tego wyjdzie malo na porcje. Zrob sobie z 2-3 dania po te 200-250 g miecha a reszte dan uzupelnij innym zrodlem bialka i tyle

jedyne co stoi miedzy Toba ,a Twoim celem , TO TE BZDURY , ktore sobie mowisz , ze nie dasz rady

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33125 Napisanych postów 23198 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278126
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .

Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )

Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Niestety już samo 100 gramów mięsa przed obróbką jest bardzo małą ilością pod względem objętości. Po gotowaniu, a w szczególności pieczeniu, czy grillowaniu rzeczywiście wychodzi tego mały kawałeczek, na dwa gryzy. Skoro ustawiłeś sobie 100 gramów mięsa w posiłku, to tyle też należy zjeść. Zawsze możesz rozłożyć to w taki sposób, aby mięsa było np. 200 gramów, np. w dwóch posiłkach. Z kolei w trzeci lub/i ewentualnie również w czwartym daj inne źródła białka. Jak będziesz się rozdrabniał na pięć posiłków to trzeba jeść mniej.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
monkey22
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .

Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )

Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia


100g + 100g ryzu to juz jest 30g bialka ;P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33125 Napisanych postów 23198 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278126
Denzzor
monkey22
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .

Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )

Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia


100g + 100g ryzu to juz jest 30g bialka ;P

Tak wiem :) jest to okolo 27-28 g białka jak chodzi o ryż z piersią , post wyżej napisałem tak ogólnie co do posiłków nie że się przyczepilem do twojego rozkładu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
u mnie mało nie wcyhodzi bo ponizej 200g nie mam, przeważie 200-250 a nieraz i 300g mięsa się zdarza

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

The Game Changers

Następny temat

Czy za dużo białka w diecie.

WHEY premium