Szacuny
5
Napisanych postów
213
Wiek
34 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1294
Siemka.
Przy 78 kilogramach, w 3/5 posiłków mam gotowane mięsa, np wczoraj ugotowalem 1722g(było z, 700g pregi wołowej, 1k piersi kurczaka) w posiłku mam mieć 100g to po ugotowaniu (1100g) podzieliłem na 17,2 i mi wyszło 64g na posiłek już po obróbce.
Jak to wziąłem dosłownie do garści, to chyba mniejsze jak piłeczka do tenisa jest. Też, tak mało mięsa jecie/wam wychodzi?
Wliczam że wszystkiego w diecie, żeby nie było i mi wychodzi tam z 180gram przy 78kg
Ale sam fakt że tak mało wychodzi mnie przerazil
Szacuny
1154
Napisanych postów
2449
Wiek
38 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
34643
a kto mowil ze w kazdym posilku musisz miec bialko z miesa. Skoro zadeklarowales sobie ze w kazdym posilku chcesz miec miecho to po podzieleniu tego wyjdzie malo na porcje. Zrob sobie z 2-3 dania po te 200-250 g miecha a reszte dan uzupelnij innym zrodlem bialka i tyle
jedyne co stoi miedzy Toba ,a Twoim celem , TO TE BZDURY , ktore sobie mowisz , ze nie dasz rady
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33125
Napisanych postów
23198
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278126
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .
Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )
Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
Niestety już samo 100 gramów mięsa przed obróbką jest bardzo małą ilością pod względem objętości. Po gotowaniu, a w szczególności pieczeniu, czy grillowaniu rzeczywiście wychodzi tego mały kawałeczek, na dwa gryzy. Skoro ustawiłeś sobie 100 gramów mięsa w posiłku, to tyle też należy zjeść. Zawsze możesz rozłożyć to w taki sposób, aby mięsa było np. 200 gramów, np. w dwóch posiłkach. Z kolei w trzeci lub/i ewentualnie również w czwartym daj inne źródła białka. Jak będziesz się rozdrabniał na pięć posiłków to trzeba jeść mniej.
Szacuny
5
Napisanych postów
213
Wiek
34 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1294
monkey22
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .
Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )
Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33125
Napisanych postów
23198
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278126
Denzzor
monkey22
Jesli gotujesz , smazysz czy dusisz to normalnie dzielisz po obróbce, Gdy np surowe mieso ma 1kg to po obróbce jego waga spada srednio do 700-800g więc chcac podzielić na 10 porcji to wyjdzie ci 70/80 g , taka sama zasada jak przy surowym .
Posiłki układaj soebie tak żeby ta porcja białka na posiłek tez byla jakaś sensowna ( np +- 30-35 a nie po 15-20g )
Żeby coś więcej ktos mógł się wypowiedzieć to warto wstawić zrzut diety z danego dnia
Tak wiem :) jest to okolo 27-28 g białka jak chodzi o ryż z piersią , post wyżej napisałem tak ogólnie co do posiłków nie że się przyczepilem do twojego rozkładu :)