Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
30 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14495
Siemka , chodzi mi po głowie w ostatnim czasie otwarcie własnego cateringu dietetycznego , ewentualnie franczyzna.
Mieszkam w Niemczech , jak wiemy niby Niemcy w porównaniu do nas są do przodu w gospodarce. To jeśli chodzi o catering i te sprawy to jest tu to bardzo mało znane , są kateringi z zwykłym żarciem typu kiełbasy itp.
Do czego dążę, ma ktoś moze pojęcie na temat kateringu ? Interesuje mnie to czy dużo chemii wlatuje do posiłków (te co utrzymuja świeżość produktu. )? Niby max data spożycia to 2dni .
Jakieś porady , wskazówki ?
Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
30 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14495
Tak wiem , mieszkam tu już 4 lata i porównując do pl , gotowych produktów jest od groma , od zup po gotowe całe dania :D
Głównie chodzi mi o takie szejki białkowe na maślance czy jogurtach ,mlekach , czy to może.lezec max do 2 dni . Wiadomo na każdym posiłku jest etykieta w.jakich warunkach to należy przetrzywac i tam by pisało temp 3-8stopni lodówka.
Szacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Szejki to kiepski pomysł na danie kateringowe. Jak Ty już od pytania o dodwanie chemii zaczynasz to kiepskie to pozywienie bedzie, bez chemii jedzenie w lodówce 2-3 dni spokojnie wytrzyma
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14674
Napisanych postów
53176
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400626
Mam trochę zdanie jak Anubis. Może poszukaj sposobu jak ogarnąć to bez chemii. Nie sądzę, by cateringi jakoś specjalnie konserwowały żywność skoro z góry wiedzą kiedy zostanie ona wydana.
Szacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
I tak to jest na jeden dzien głównie przygotowywane, bo jak ktoś wykupuje np od pn do piatku catering to jak w poniedziałek zamawia to w poniedziałek je a we wtorek ma już świeże.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
30 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14495
Ok dzięki za porady , dziś gadałem ze znajomym który miał dwie restauracje ale to trochę inna sprawa tam przygotowują żarcie i.mroza sporą ilość . Wiadomo tu też można mrozić jak coś się da.
Faktycznie tu w DE dużo gotowców jest. Jak jest w pl bo nie byłem już pół roku i nie zwracałem na to tak uwagi. Wiecie może , polecicie coś z typowych marketów , co może iść na gotowca w katering taki , wiadomo do lekkiej poprawy , dodania swoich składników. Będę wdzięczny za pomysły .
Szacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Jeśli chodzi o jakieś gotowe dania to nic nie moze iść, na czymś trzeba zbudować podstawy działalności, Poza tym gotowe dania wyjdą Cię drożej niż jakbyś miał sam je zrobić w tym samym składzie. Będziesz miał np 50 kliewntów i co kupisz 50 sztuk kremu marchewkowego, to są spore pieniądze, u nas w lidlu taki kre coś w granicy 5 zł czyli masz już 250, a tak to sam kupujesz parę kilo marchewek, gotujesz bulion jakieś przyprawki, i blendowanie, tyle roboty.
A weź to jeszcze przepakuj, przecież nie dasz w opakowaniu z marketu jedzenia
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-12-08 20:38:34
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14674
Napisanych postów
53176
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400626
Panie jak Ty chcesz catering dietetyczny prowadzić na gotowym żarciu z marketu, to gdzie to bycie "dietetycznym"? Myślisz, że za g**** w złotym papierku ktoś Ci sypnie sianem?