Szacuny
5
Napisanych postów
19
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
122
Witam. Chciałbym nosić ze sobą do pracy na śniadanie ryż z kurczakiem i warzywami w termosie.
Problem jest taki, ze będzie to dosyć mała porcja dlatego pomyślałem, żeby zrobić od razu dużo, poporcjować i próżniowo zapakować. Ma ktoś może doświadczenie z pakowaniem takich potraw? Interesuje mnie ile to wytrzyma w lodowce i czy jest tez sens coś takiego mrozić a potem odgrzewać?
Pozdrawiam :)
Szacuny
584
Napisanych postów
388
Wiek
38 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6306
Próżniowo wytrzymuje dłużej niż w pojemnikach. Jeżeli masz możliwość odgrzać w mikrofali i masz dobrą lodówkę w pracy, to sprawdzą się pojemniki. Ja przynoszę jedzenie do pracy góra na 4 dni i to są raczej zupy
Jeżeli chodzi o mrożenie ryżu - może zrobić się papka po rozmrożeniu.
Próżniowo mam zapakowane i zamrożone mięcho pocięte na plastry - tu się to doskonale sprawdza.
Zmieniony przez - PaniMaaj w dniu 1/23/2020 10:34:41 AM
Szacuny
5
Napisanych postów
19
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
122
Tu raczej chodzi o to, ze jedzenie będzie leżeć u mnie w domu w lodowce a rano będę je podgrzewać w mikrofali i brać w specjalnym termosie do jedzenia prosto do pracy i będzie nadal ciepłe po paru godzinach ;)