W okresie zimowym jakbajbarziej warto się wspomóc . Jednak pamiętaj niemal wszystkich witamin dostarczają nam świeże warzywa i owoce. Z wyjątkiem witaminy D, która jest syntetyzowana w skórze pod wpływem promieni słonecznych (trochę jej też w rybach morskich), oraz B12 – występuje tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego. Z naturalnych witamin organizm czerpie więcej korzyści niż z ich chemicznych odpowiedników. Dzieje się tak, ponieważ poza witaminami z jedzeniem dostarczamy organizmowi również inne związki, których nie ma w pigułkach. Niektóre przedłużają trwałość witamin, inne ułatwiają ich przyswajanie, a nawet potęgują działanie. Np. flawonoidy zawarte w niektórych owocach (aronia, jagody, borówki) przedłużają trwałość wymiataczy wolnych rodników, czyli witamin C, A, E. Także warto również skupić się nad dobieraniem odpowiednich produktów .
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/