SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tanie WPC vs droższe

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 803

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 32
Cześć,

Chciałbym zapytać skąd biorą się ceny drogich odżywek białkowych WPC? Zauważyłem bardzo duży rozstrzał cenowy (25zł - 100zł za 700/900gr). Weźmy na przykład WPC 80 PURE PROTEIN (25zł - 700gr , 35zł - 1kg) vs WHEY PROTEIN (49zł - 900gr, 54zł - 1kg). Wg tabeli składników, tańsza pozycja ma więcej białka (80%), mniej cukru, naturalny skład (bez słodzików etc), druga zaś ma tylko 70% białka + słodziki, cukier etc. Jednym słowem tańsza pozycja wygląda lepiej przynajmniej od strony składu. Na czym polega różnica cenowa w tym przypadku i przypadku drogich białek serwatkowych? Chodzi tylko o smak?

https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html

Pozdrawiam



Zmieniony przez - ZarzyQ w dniu 2020-02-21 09:36:30

Zmieniony przez - ZarzyQ w dniu 2020-02-21 09:37:38
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
takie wątpliwości powinieneś rozwiewać kontaktując się z pracownikami sklepu, ale pewnie wynika to z dodatków smakowych, mniejsze koszty produkcji, bo np czyste białko przychodzi i to białko się tylko rozsypuje, a żeby było smakowe trzeba do tego samego proszku dodać dodatki smakowe wymieszać (zmniejsza się automatycznie ilośc białka na 100g) i wtedy koszty już rosną, być może sa to też jakieś różnice wynikające z przepisów i podatków (dodatki i bez dodatków), ale to tylko przypuszczenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Bo za dodatki smakowe itp trzeba dopłacić. Nic za darmo nie ma. Mogą też się różnic surowcem, jedno np moze się pienić a to drugie nie, mieć lepszą rozpuszczalnoiść
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Odpowiada za to wiele czynników. Z reguły najtańsze odżywki białkowe (oczywiście w przypadku koncentratów białka serwatkowego) są półproduktami, bez dodatków wpływających na ilość piany, o gorszej rozpuszczalności, czy tańszym surowcu. Istotne również jest to czy dana firma ma własną produkcję surowca, czy nie. Dość znacznie zmniejsza to koszt surowca. Pod uwagę również należy wziąć politykę sprzedażową danego produktu. Niektóre nastawione są na zarobek 5% marży od produktu, przy sprzedaży ogromnej ilości sztuk, a inne przy sprzedaży małej ilości, a zarobku 40% marży.
1

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kreatyna w wieku 14 lat?

Następny temat

Witaminy

WHEY premium