SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Liczenie przed obróbka termiczna, czyżby?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2293

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 114 Wiek 25 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1713
Witam
Zawsze mówi się że liczy się jedzenie przed obróbką termiczną ale czy jest to do końca prawda?
Gdy smaży lub grilluje się tłuste mięsko wieprzowe czy tam wołowe to bardzo mocno wypływa z takiego mięska tłuszcz i wtedy macro może być bardzo przekłamane prawda? Jak to wkoncu jest może ktoś mi to tutaj fajnie to wyjaśni i będę oświecony w tej kwestii
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Tłuszczyk który się wysmaży możesz sobie zjeść np. Z kaszą do posiłku. Wartości produktów nigdy nie będą idealnie zgodne z prawdą, to są wartości w przybliżeniu. Nie wiesz np. Dokładnie procentowo jak tłuste jest mięso które zjesz
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
to wszystko jest na oko, o ile w przypadku prduktów/mięs chudych nie ma problemu, o tyle w przypadku tłustych albo ujmujesz trochę też na oko, albo jak masz możliwość bo zostanie np. na patelni to robisz sosik lub po prostu dodajesz do jedzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Jak to mieso zrobisz na wiór, odlejesz cały tłuszcz itp to się mzoesz pokusić i idjęcie czegoś, ale to tylko przy tłustych mięsach jak jakaś karkówka, np jak się robi jajeczncie na boszku to i tak z tego boczku za dużo nie wylezie bo z jajkami sie to wymiesza

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Dodam od siebie, że tak hucznie wyglądający wyciekajacy tłuszcz z mięsa to gdzieś w 80% woda. Więc też bym się nie sugerował, że skoro z mielonki wylał się kieliszek to od razu można 50g tłuszczu odjąć.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] Krzychu79OnGear_Dmotywaor_Dieetyczny

Następny temat

Pojemniki do żywności termiczne

WHEY premium