Szacuny
6
Napisanych postów
114
Wiek
25 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1713
Witam
Zawsze mówi się że liczy się jedzenie przed obróbką termiczną ale czy jest to do końca prawda?
Gdy smaży lub grilluje się tłuste mięsko wieprzowe czy tam wołowe to bardzo mocno wypływa z takiego mięska tłuszcz i wtedy macro może być bardzo przekłamane prawda? Jak to wkoncu jest może ktoś mi to tutaj fajnie to wyjaśni i będę oświecony w tej kwestii
Szacuny
4940
Napisanych postów
21619
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93517
Tłuszczyk który się wysmaży możesz sobie zjeść np. Z kaszą do posiłku. Wartości produktów nigdy nie będą idealnie zgodne z prawdą, to są wartości w przybliżeniu. Nie wiesz np. Dokładnie procentowo jak tłuste jest mięso które zjesz
Szacuny
29912
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
to wszystko jest na oko, o ile w przypadku prduktów/mięs chudych nie ma problemu, o tyle w przypadku tłustych albo ujmujesz trochę też na oko, albo jak masz możliwość bo zostanie np. na patelni to robisz sosik lub po prostu dodajesz do jedzenia
Szacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
Jak to mieso zrobisz na wiór, odlejesz cały tłuszcz itp to się mzoesz pokusić i idjęcie czegoś, ale to tylko przy tłustych mięsach jak jakaś karkówka, np jak się robi jajeczncie na boszku to i tak z tego boczku za dużo nie wylezie bo z jajkami sie to wymiesza
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1323
Napisanych postów
1407
Wiek
30 lat
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
51615
Dodam od siebie, że tak hucznie wyglądający wyciekajacy tłuszcz z mięsa to gdzieś w 80% woda. Więc też bym się nie sugerował, że skoro z mielonki wylał się kieliszek to od razu można 50g tłuszczu odjąć.