SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Źródło tłuszczy na redukcj

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 597

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 642
Witam , nurtuje mnie jedna sprawa , dobić tłuszcze poprzez boczek wędzony z jajecznicą czy może poprzez dodane oliwy z oliwek do ryżu z mięsem ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
Wszystko zależy od Twoich proporcji kwasów tłuszczowych w diecie,
aczkolwiek bardziej uniwersalnym produktem będzie oliwa.
Dodaj ją do sałatki, czy podsmażenia mięsa.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699593
Źródło tłuszczu w diecie powinny stanowić produkty nisko przetworzone, będące nie tylko nośnikiem energii, ale także nieenergetycznych składników odżywczych takich jak witaminy, niezbędne pierwiastki oraz przeciwutleniacze. Nierafinowane oleje roślinne -oliwa z oliwek, wysokolinolenowy olej lniany, olej rzepakowy, orzechy, migdały, ryby morskie, a także masło i jaja stanowią cenne źródło tłuszczu . Kluczem jest odpowiedni dobór pokarmów będących źródłem tłuszczu, a także sposób ich przetwarzania i ilościowe spożycie.

https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Jak amsz sporo olejów w diecie to daj boczek i na odwrót, masz sporo tłuszczy z mięs to dodaj oliwe czy jakieś nasiona orzechy. Pamiętaj aby źródła tłuszczy były zróżnicowane.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6255 Napisanych postów 75951 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754400
To jakie źródła tłuszczów warto wprowadzić do diety przede wszystkim uzależnione jest od proporcji kwasów tłuszczowych jakie w niej mamy. Z tego też względu polecam zapoznać się z tym zagadnieniem i wybrać takie źródło (oczywiście z tych zalecanych), aby proporcje były w miarę prawidłowe.

https://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje

https://potreningu.pl/articles/5594/kwasy-tluszczowe-omega-3-6-9-i-ich-znaczenie

https://potreningu.pl/articles/3353/w-jaki-sposob-zmniejszyc-spozycie-kwasow-omega-6 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
Współcześnie odchodzi się on koncepcji proporcji omega-6 do 3 jako idealnej. Nie mówię, że nie ma znaczenia, ale patrząc na literaturę oraz zalecenia. Warto by diecie występowały obficie produkty zasobne we wszystkie kwasy polienowe.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o dietę

Następny temat

Pomiary

WHEY premium