SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Węgle z mąki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 614

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Siema!
Czy mąke można stosować jako jedno z głównych źródeł węglowodanów?
Pszenną lub pełnoziarnistą.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
spójrzmy od drugiej strony, dużo ludzi opiera dietę na makronach pełnoziarnistych a te z kolei są robione z mąki pełnoziarnistej, zatem odpowiedź nasuwa się sama - można
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82726 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699698
Oczywiście ze można , jedynie nie poleca się częstego spożywania produktów z białej mąki. Po pierwsze są to produkty praktycznie pozbawione składników mineralnych, takich jak: żelazo, cynk, witaminy z grupy B, pozbawione są również prawie całego błonnika. Ponadto produkty takie posiadają wysoki IG, co skutkuje dużymi wahaniami poziomu cukru we krwi. Dlatego też po spożyciu powiedzmy zwykłej bułki chce nam się znów jeść po upływie krótkiego czasu. Oczywiście poziom IG można bardzo łatwo obniżyć dodając do kanapki chociażby filet z piersi kurczaka.Wiec akurat IG tutaj jest mało istotne .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
W zasadzie każda mąka może być elementem diety i źródłem węglowodanów. Im produkt jest bardziej przetworzony, tym warto spożywać go rzadziej. Dotyczy to całości diety i źródłem składników odżywczych, a nie tylko mąki. Na jej temat polecam poczytać tutaj:

https://www.sfd.pl/Mąki,_po_które_warto_sięgać_będąc_nie_tylko_na_redukcji-t1144148.html

Poza tym zerknij również na zalecane źródła weglowdanów i kwestię urozmacenia diety:

https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html

https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja bez efektów

Następny temat

Określanie przyrostu mięśni a tłuszczu

WHEY premium