- 2 porcje Dziko Słodkiej Galaretki (smak dowolny, u mnie pomarańcza) // Sugar Free Jelly
- 50g odżywki białkowej o smaku białej czekolady (wanilia/ciastko/czekolada również będą dobrze pasować)
- łyżka żelatyny
- serek wiejski
- 200g jogurtu naturalnego
- szczypta soli
Gotujemy wodę i robimy galaretkę, która będzie naszym spodem.
Gdy galaretka się zsiądzie, miksujemy ze sobą jogurt, serek wiejski, odżywkę białkową oraz szczyptę soli. Żelatynę rozpuszczamy w 150ml gorącej wody. Do żelatyny dodajemy 1-2 łyżek zmiksowanego serka, by go zahartować. Zahartowaną mieszankę dodajemy do reszty i dokładnie mieszamy. Przelewamy na wierzch galaretki i wstawiamy do lodówki. Sernik powinien być gotowy po 90 minutach.
Makro na cały sernik to 78g białka / 22g tłuszczu / 21g węglowodanów. ~600kcal
Z przepisu wychodzą 3 porcje.
Zmieniony przez - FighterX w dniu 2020-04-23 07:06:17