SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wieprzowina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 558

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 335
Można po treningu np szynke podsmażoną i później tuszona zjeść z ryżem? Szynka ze swojej swinki ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Tak, możesz zjeść taki posiłek, o ile wkomponuje Ci się Twoje założenia kcal i makro.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699675
Przekonanie mówiące, iż wieprzowina nie nadaje się jako element zdrowej diety , gdyż składa się głównie z tłuszczu jest niezwykle mylne. W rzeczywistości jest tylko częściowo prawdziwe. Oczywiście są elementy tuszy wieprzowej niezwykle zasobne w tłuszcz, ale są też takie, które śmiało można nazwać chudymi. W sklepach bez problemu można dostać schab czy szynkę wieprzową zawierające zaledwie około 6 – 7% tłuszczu. Tego typu produkty śmiało można uwzględnić nawet w diecie niskotłuszczowej.Ty masz ze swojej hodowli to już wogóle nie masz czym się przejmować .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Okres po treningu nie robi tutaj żadnej różnicy. Wieprzowina (jak również inne rodzaje mięs) jest dobrym źródłem białka i w zależności od elementu półtuszy również tłuszczów. Jak najbardziej możesz wprowadzać jej elementy do swojej diety. Ważny jest jej ogół, a nie to co zjesz w jednym posiłku. Dlatego też warto przeanalizować całość Twojej diety. Z kolei na temat wieprzowiny polecam poczytać więcej w artykule poniżej:

https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Dlaczego_warto_jeść_wieprzowinę-a232.html 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Szynka aklurat jest chudym mięsem w porównaniu do karkówki, spokojnie mzoesz wcinać, sam mam czesto szynkę mieloną po treningu .

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Nawet te bardziej tłuste elementy wieprzowe jak najbardziej znajdą swoje miejsce w zdrowej diecie. Np. karkówka, łopatka, czy nawet boczek. Kwestia odpowiedniego wkomponowania ich w naszą dietę, tak aby ilość spożywanych składników odżywczych (białka, tłuszcze i węglowodany) zgadzała się z tymi w założeniach.

Przy okazji również warto zwrócić uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w naszej diecie. Polecam poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ile cukru powinniśmy w końcu jeść?

Następny temat

Mam wielki problem po redukcjii

WHEY premium