SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gramy na 1kg czy procent mikrosładników?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1350

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 76
Cześć,
Od jakiegoś miesiąca ćwiczę w domu z ciężarem własnej wagi. Pompki brzuszki i takie cwiczonka na prostowniki brzucha i russian twisty itp na skośne brzucha(coś powoli się wyłania). Mam 183cm wzrostu waga się waha między 61.8kg a 62.2kg wiek 16 lat. Pytanie brzmi czy idź na redukcję (teraz jak liczyłem to 1905 zapotrzebowania dziennie białka 119g to jest 25% tłuszczy również 25% to jest 53g a wegle to 50% co wynosi 238g) i nie wiem czy to jest ok czy inne proporcje czy się trzymać tych gramów na 1kg masy ciała? Co lepsze?

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699676
Witam , znaczna część trenujących na siłowni osób zwraca jedynie uwagę na to, by zapewnić jak największą podaż białka, uznając ten składnik za kluczowy dla rozwoju muskulatury. Tymczasem zarówno dla zachowania zdrowia, jak i prawidłowego utrzymania zadowalającego progresu na treningach i konsekwentnej poprawy kompozycji sylwetki ważna jest także podaż innych związków zawartych w żywności. Dieta, która nie uwzględnia tych wymogów jest dietą źle zbilansowaną, a konsekwentne trwanie w jej założeniach po pewnym czasie doprowadza do treningowej stagnacji i pogorszenia stanu zdrowia.
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html 

Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal

https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie.

W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów

Polecamy również: Odżywka białkowa - kiedy jest ci potrzebna? Czy warto pić białko?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 76
flex1976
Witam , znaczna część trenujących na siłowni osób zwraca jedynie uwagę na to, by zapewnić jak największą podaż białka, uznając ten składnik za kluczowy dla rozwoju muskulatury. Tymczasem zarówno dla zachowania zdrowia, jak i prawidłowego utrzymania zadowalającego progresu na treningach i konsekwentnej poprawy kompozycji sylwetki ważna jest także podaż innych związków zawartych w żywności. Dieta, która nie uwzględnia tych wymogów jest dietą źle zbilansowaną, a konsekwentne trwanie w jej założeniach po pewnym czasie doprowadza do treningowej stagnacji i pogorszenia stanu zdrowia.
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html 

Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal

https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie.

W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów

Polecamy również: Odżywka białkowa - kiedy jest ci potrzebna? Czy warto pić białko?


Ok, dzięki za pomoc. A co ćwiczeniami w domu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 76
Kacper 24
flex1976
Witam , znaczna część trenujących na siłowni osób zwraca jedynie uwagę na to, by zapewnić jak największą podaż białka, uznając ten składnik za kluczowy dla rozwoju muskulatury. Tymczasem zarówno dla zachowania zdrowia, jak i prawidłowego utrzymania zadowalającego progresu na treningach i konsekwentnej poprawy kompozycji sylwetki ważna jest także podaż innych związków zawartych w żywności. Dieta, która nie uwzględnia tych wymogów jest dietą źle zbilansowaną, a konsekwentne trwanie w jej założeniach po pewnym czasie doprowadza do treningowej stagnacji i pogorszenia stanu zdrowia.
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html 

Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal

https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.

https://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie.

W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów

Polecamy również: Odżywka białkowa - kiedy jest ci potrzebna? Czy warto pić białko?


Ok, dzięki za pomoc. A co ćwiczeniami w domu? Z


Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/Odpowiedz?tid=1205529 tego to poszedłem według gramów. Źródła to wszystko idzie z jedzenia. Teraz dla pewności to kontynuować redukcję? I jakie cwiczonka na brzuch aby to przyspieszyć?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FBW czy SPLIT

Następny temat

Pytanie dodyczace prawidlowego oddychania

WHEY premium