...
Napisał(a)
Witam wieczorem robie omleta jak i rowniez kurczaka ryz warzywa i klade do lodowki na noc. Czy rano odgrzewac omleta w mikrofalii czy spozyc go na zimno? Przez takie odgrzaniw bialko nie traci wartosci? To samo z ryzem i kurczakiem czy spozywajac go w ciągu dnia również jet go podgrzanego w mikrofalii w pracy czy na zimno? Pozdro.
...
Napisał(a)
Witaj,
dobrze że pytasz, ale zdecydowanie lepiej jest umieścić taki posiłek w lodówce, co z pewnością przysłuży się zachowaniu świeżości, niż pozostawienie go na noc w temperaturze pokojowej i narażać produkt utratę jakości i świeżości.
Podwójne podgrzewanie nie będzie miało wpływu na jakość białka w omlecie czy kurczaku, a z pewnością ciepły posiłek będzie smaczniejszy. Nie warto jednak przeginać z tym podgrzewaniem, a podgrzać jedynie do temperatury, która nada się do konsumpcji.
Być może nie zwracasz na to uwagi, ale ja bardziej swoją troskę przekierowałabym na rodzaj opakowań w jakich przechowuje i podgrzewasz dane produkty. Jak domyślam się, to przygotowujesz sobie posiłki codziennie i robisz to systematycznie, dlatego upewnij się czy są one wolne od BPA. Jest to ważna kwestia w kontekście zdrowia. Możesz o tym przeczytać w poniższym artykule. Według mnie nie jest to błahostka, gdyż eksponowanie się na BPA ma wpływ na wiele aspektów zdrowotnych.
Na koniec dodam jeszcze, że najlepszym rozwiązaniem będą pojemniki szklane, ja osobiście takich używam. Tak wiem, niestety są cięższe niż te plastikowe. W drugiej kolejności warto rozważyć zakup pojemników sylikonowych. Zwróć też uwagę nadają się do podgrzewania w mikrofali jak i ewentualnego mycia w zmywarce.
dobrze że pytasz, ale zdecydowanie lepiej jest umieścić taki posiłek w lodówce, co z pewnością przysłuży się zachowaniu świeżości, niż pozostawienie go na noc w temperaturze pokojowej i narażać produkt utratę jakości i świeżości.
Podwójne podgrzewanie nie będzie miało wpływu na jakość białka w omlecie czy kurczaku, a z pewnością ciepły posiłek będzie smaczniejszy. Nie warto jednak przeginać z tym podgrzewaniem, a podgrzać jedynie do temperatury, która nada się do konsumpcji.
Być może nie zwracasz na to uwagi, ale ja bardziej swoją troskę przekierowałabym na rodzaj opakowań w jakich przechowuje i podgrzewasz dane produkty. Jak domyślam się, to przygotowujesz sobie posiłki codziennie i robisz to systematycznie, dlatego upewnij się czy są one wolne od BPA. Jest to ważna kwestia w kontekście zdrowia. Możesz o tym przeczytać w poniższym artykule. Według mnie nie jest to błahostka, gdyż eksponowanie się na BPA ma wpływ na wiele aspektów zdrowotnych.
Polecamy również: Plastikowe pojemniki a wpływ na ciśnienie krwi
Na koniec dodam jeszcze, że najlepszym rozwiązaniem będą pojemniki szklane, ja osobiście takich używam. Tak wiem, niestety są cięższe niż te plastikowe. W drugiej kolejności warto rozważyć zakup pojemników sylikonowych. Zwróć też uwagę nadają się do podgrzewania w mikrofali jak i ewentualnego mycia w zmywarce.
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Polecane artykuły