SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ciecierzyca z dynią piżmową i pomidorami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1999

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Wiek 30 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 790
Pyszna, warzywna dobrze zbilansowana potrawa. W moim jadłospisie zagościła na stałe. Polecam !
Czas przygotowywania to około godziny z racji, że trzeba pokroić warzywa.
Składniki (na 2 porcje):
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
2 cebule,posiekane(ok.300g)
1 czerwona papryka, bez nasion i posiekana(ok.300g)
225g dyni piżmowej, obranej i posiekanej
400 g krojonych pomidorów z puszki
250ml bulionu warzywnego
2 puszki Ciecierzycy po 400 g każda, odsączona
225g ziemniaków, obranych i pokrojonych
20 g Sera żółtego

1.Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę i paprykę, smażyć na średnim ogniu przez 5 minut.
2.Przełożyć cebulę i paprykę do większego garczka i dodać dynię, pomidory, bulion warzywny, ciecierzycę i ziemniaki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i dusić 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3.Podawać potrawę posypaną serem żółtym.

Składniki odżywcze (na porcję):
Kcal: 839
B: 38 g
W: 108 g
T: 28 g

1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
wygląda ciekawie, dodam mięsa jakiegoś i można wypróbować
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepszy blog miesiąca września 2020-głosowanie

Następny temat

Najlepszy blog miesiąca września 2020-wyniki

WHEY premium