Odnośnie tłusczu masz już podane odpowiedzi w temacie, twoja decyzja czy zastosujesz czy nie. Wydaje mi się, że też mogłoby ci pomóc zwiększenie ilości węgli, a zmniejszenie tłuszczu.
Klka pomysłów odemnie:
- pasteryzowane jajka lub gotowy produkt z białek jaj jako dodatki do szejków - źródło białka i tłuszczy,
- zblendowanie na sucho ryżu czy płatków owsianych na mąke, potem taki ryż trochę gotujesz i dodajesz do szejków,
- awokado do szejków - błonnik i tłuszcze,
- zupy kremy - tutaj masz spore pole do popisu,
- dodatek owoców do szejków - nie wiem czy możesz je jeść, ale jeśli tak to na pewno warto,
- rosół - źródło różnych zdrowych składników jak i tłuszczu.
Myślę, że też jest ważna kwestia jakiego blendera używasz. Kiedyś piłem dużo szejków z jarmużu, selera itd, jak robiłem je w takim tanim kielichowym blenderze to wychodziła bardziej rozwodniona sałatka niż szejk. Potem zainwestowałęm w porządny sprzęt - kosztowało kilkaset złotych, ale zupełnie inaczej wychodziły.
Może jeśli teraz jedziesz na jakiś słabszym blenderze to warto się rozglądnąć za czymś lepszym - być może otworzy ci to możliwości jedzenia rzeczy, które do tej pory nie przechodziły.
Zmieniony przez - tOOnY w dniu 2020-11-02 09:49:42
Blog treningowy - eksperymenty redukcyjne
https://www.sfd.pl/[BLOG]_Redukcja__III_etap,_schodzimy_ze_105_do_75-t1206537.html