Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Przy 3100 kaloriach problemu większego nie powinno być, ale 3700 kalorii to już ilość, która może sprawić problem części osób. W takiej sytuacji można polecam wrzucać je do posiłków np. w formie smoothe, koktajli, czy sosów do mięs na bazie warzyw. Przynajmniej w ten sposób uzupełnisz je w swojej diecie.
Jeżeli dostarczysz jednego dnia zbyt małą ilość białka, to uzupełnij je w inne dni. To samo dotyczny sytuacji z nadwyżką. Licz to w skali xx dni, a nie jednego dnia, czy nawet jednego posiłku. Zbyt mała ilość permanentnie w diecie może przyczynić się do braku efektów, słabszej regeneracji.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Nie jest to zbyt sensowne rozwiązanie. Talerze mamy różnego rodzaju. Ja np. lubię jeść na dużych talerzach i ciężko wyobrazić mi sobie aby połowę jego stanowiły warzywa. Z reguły nie mieszczą mi się one na talerzu (mimo, że jadam na dużych). Gdybym nałożył na pół talerza warzywa, to co miałbym zrobić z resztą produktów? Tak samo w sytuacji, gdy ktoś jada mało, na mniejszym talerzu. Z tego wynika, że musi zjeść pół talerza warzyw a źródła białka, węglowodanów i tłuszczów mniej niż wynika z jego obliczeń?