Zmieniony przez - Jarek1993 w dniu 2021-01-20 09:16:06
...
Napisał(a)
Witam. Co jakiś czas zmieniam produkty i dietę. Obecnie jestem na zerze kalorycznym (wyjście z redukcji). Pod dwóch tygodniach chce stopniowo zacząć dodawać kalorie do węglowodanów i tłuszcz. Bardzo was proszę o ocenę diety. Nie wszystkie produkty mogę jeść przez alergię i nietolerancje. Różnica w kalorii wynika z produktów, które stosuje, które mają inną kalorykę na opakowaniu, niż w kalkulatorze. Posiłek trzeci jest zwykle rozłożony na dwa/ trzy razy. Czasem ze względu na brak czasu zjadam go za jednym razem.
Zmieniony przez - Jarek1993 w dniu 2021-01-20 09:16:06
Zmieniony przez - Jarek1993 w dniu 2021-01-20 09:16:06
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
produkty z jakich korzystasz są ok, jeżeli kaloryka i makro są dobrze policzone to wygląda to wszystko dobrze, pamiętaj o różnicowaniu źródeł pokarmowych (różne mięsa, tłuszcze, warzywa, owoce) oraz o rozkładzie makro sugerowanym na 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a reszta z węglowodanów
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Przede wszystkim sugeruję zacząć od dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu. Dietę układa się pod dany organizm, a my nic nie wiemy na Twój temat. Z wyjątkiem tego, że masz nietolerancję i wchodzisz na dodatni bilans kaloryczny. Zapraszam do zapoznania się z ankietą:
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Z tego co rozumiem, to chcesz budować masę mięśniową. Abyśmy mogli stwierdzić czy jest to dobry pomysł, warto abyś wrzucił zdjęcia sylwetki.
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Z tego co rozumiem, to chcesz budować masę mięśniową. Abyśmy mogli stwierdzić czy jest to dobry pomysł, warto abyś wrzucił zdjęcia sylwetki.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Chciałbym również was poradzić się jak to jest z tym białkiem? Maksymalna ilość to 40 gr. Choć wiele słyszałem, że jest to mit związany z progiem leucynowym. A jak to jest z minimalną ilością? Mam w posiłku np. 16 gr białka (2C)? Czy to za mało?
...
Napisał(a)
Jarek1993Chciałbym również was poradzić się jak to jest z tym białkiem? Maksymalna ilość to 40 gr. Choć wiele słyszałem, że jest to mit związany z progiem leucynowym. A jak to jest z minimalną ilością? Mam w posiłku np. 16 gr białka (2C)? Czy to za mało?
jak cały dzień/tydzień zamykasz w swoim zapotrzebowaniu to możesz jeden taki posiłek przyjąć, nie zrobi Ci to różnicy
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Nie ma czegoś takiego jak zbyt mało lub zbyt dużo białka w posiłku. Sugeruję bardziej zwracać uwagę na ogólną ilość białka w diecie, w perspektywie xx dni, np. tygodnia. Oczywiście w miarę sensownie, a nie dwa dni nic, a kolejne dwa dni 300 gramów. Nieznaczne różnice w określone dni, jak i posiłki nie będą istotne. To ile nasz organizm wykorzysta białka zależne jest od kilku czynników, między innymi funkcjonowania układu trawiennego, gospodarki hormonalnej, masy ciała, aktywności fizycznej, więc jest to dość mocno indywidualne.
1
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły