SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jogurty naturalne na redukcji

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1350

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 20 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 896
Witam, na redukcji praktycznie codziennie wcinam jogurty naturalne. Ostatnio zakupiłem w pośpiechu pierwszy lepszy tolonis(który składowo był średni, mleko, mleko w proszku, śmietanka). Z ciekawości sprawdziłem dziś w sklepie parę jogurtów aby popatrzeć na skład. Moim idolem stał się jogurt naturalny Bakoma, który w składzie miał tylko mleko + bakterie. Zauważyłem również na różnych jogurtach różne składy. I mam do was pytanie, czy w jogurcie mogą występować owe składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka, mleko zagęszczone odtłuszczone lub mleko w proszku odtłuszczone. Ogólnie z mojej wiedzy wiem tyle, że mleko w proszku należy ograniczyć i korzystać z jogurtów z mlekiem zwykłym.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1214 Napisanych postów 1582 Wiek 35 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 7060
jogurt naturalny powinien miec sklad, jak w.w. Bakoma i tyle w temacie rowniez lepszej jakosci jogurt bedzie mial wymienione kultury bakterii, a nie tylko informacja, ze je zawiera.


Zmieniony przez - GymSherpa w dniu 24/02/2021 17:06:00
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Pytanie ile tam tego mleka, są też skyry, mozesz też popijać kefiry i lepszą są od jogurtów

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
najlepsze joguty to mleko i bakterie, mleko pasteryzowane też krzzywdy nie ma, ale od wielkiego dzwonu jak zjesz taki z dodatkami to nie umrzesz ale dla zdrowotności jak jadać to ten najprostszy skład
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Wymienione składniki występować oczywiście mogą w składach jogurtów, maślanek, czy kefirów. To na co jednak warto zwracać uwagę, to aby było ich jak najmniej. Dobrej jakości jogurt naturalny powinien zawierać tylko mleko i mleczne kultury bakterii. Reszta jest zupełnie zbędna jeżeli chodzi o jakość produktu. Może mieć ewentualnie wpływ na smak, konsystencję, skład. Polecam poczytać więcej informacji na temat mlecznych napojów fermentowanych w zdrowej diecie:

https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/dlaczego-warto-wlaczyc-jogurt-do-diety-1356

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 20 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 896
A czy jeżeli zamiast mleka jest mleko pasteryzowane, i tylko te bakterie to jest okey?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Tak. Mleko musi być pasteryzowane. Nie robi się mlecznych napojów fermentowanych z mleka sterylizowanego (UHT), termizowanego, czy surowego z różnych powodów. Sterylizowane w wyniku procesów sterylizacji, jak sama nazwa wskazuje jest sterylne, nie rozwiną się w nim bakterie fermentacji mlekowej, czy grzybki kefirowe. W przypadku mleka surowego istnieje zbyt duże ryzyko powstania niebezpiecznych mikroorganizmów. Takiego mleka raczej się nie sprzedaje.

https://www.sfd.pl/Produkty_fermentacji_mlekowej__charakterystyka_i_klasyfikacja-t418725.html

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - ile odjąć kalorii?

Następny temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - brak efektów

WHEY premium