Szacuny
11149
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam w biedronce pojawiło sie mieso wołowe premium 300g. Skład mieso : 100%,
Zawartosc procentowa tluszczu ponizej 10%
Stosunek kolagenu do bialka miesa ponizej 15%
Kcal 160 na 100g T: 8.6g B: 21g
Czy warto to mięso stosowac, nazwa "Premium" mnie przyciągnęła i ta zawartosc tluszczu ponizej 10%. Nie mowie ze ciagle ale jako zamiennik od czasu do czasu.
Szacuny
24273
Napisanych postów
25224
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1020316
Cześć!
Wołowina jest jednym z najlepszych źródeł białka dla ludzi. Jest bogatym źródłem witaminy B12, cynku i cholesterolu, który jest bardzo ważny w produkcji testosteronu. Sama nazwa Premium, może być dość myląca. Z tego co opisałeś wygląda na produkt dobry jakościowo. Jednak warto sprawdzić skąd pochodzi wołowina, jaki producent. Jaki to jest kawałek wołowiny, ligawa, mostek, antrykot, szponder, czy może jest to mieszanka tych kawałków. Natomiast jeżeli mięso Ci zasmakuje i widzisz, że jest zjadliwe, nie widzę problemu aby kupować je częściej.
Szacuny
272
Napisanych postów
1128
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29896
Paczkowane lepsze od tego krojonego, bo teoretycznie masz większą kontrolę nad tym co kupujesz. Taki produkt schodząc z taśmy przechodzi badania i dostaje certyfikaty, których wiarygodność możesz sprawdzić w necie, a takie mięcho z lady baba może na zapleczu nastrzykać wodą z solą.