...
Napisał(a)
witam. wpadam tutaj z takim o to zapytaniem, bo albo ja czegos nie kumam i jestem jako przytrzymany umyslowo, albo... no wlasnie, albo co. otoz chodzi mi o mrozone frytki ze skladem ziemniaki + olej. na opakowaniu mam podane makro surowego produktu oraz produktu po upieczeniu, oczywiscie na 100g. w tabelce surowego jesli podana wartosc tluszczu 2,4g/100g, natomiast po upieczeniu 3,6g/100g. pytam - jak to niby jest mozliwe, ze po upieczeniu bedzie frytka miala wiecej tluszczu, niz przed? no nie ogarniam tego swoim mozgiem. ktos mi to moze wyjasnic?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Po upieczeniu straci wodę, waga będzie mniejsza, stąd na 100g produktu po pieczeniu będzie go więcej, ale sumarycznie tyle samo.
Interesuje Cię tylko info ile jest przed pieczeniem, po pieczeniu produkt będzie ważył mniej, ale dostarczysz tyle samo makro.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2021-03-28 11:22:32
Interesuje Cię tylko info ile jest przed pieczeniem, po pieczeniu produkt będzie ważył mniej, ale dostarczysz tyle samo makro.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2021-03-28 11:22:32
2
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zgadza się. Oczywiście wartość ta podana jest w mocnym przybliżeniu, ponieważ producent nie jest w stanie stwierdzić tego jak mocno dana osoba spiecze frytki i ile wody z nich pozbawi w ten sposób. Każdy produkt, a przynajmniej zdecydowana większość z nich będzie zmieniała ilość wody w swoim składzie, w zależności od sposobu obróbki. Np. kasze/ryże chłoną ją w wyniku gotowania. Z kolei mięsa/ryby tracą w wyniku pieczenia. Nie jest to jednak specjalnie istotne. Przyjmujesz zawsze taką wartość, jaka podana jest przed obróbką, a nie po niej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
jednak jestem przytrzymany %) chyba jakis doping mozgu trzeba zorganizowac, bo cos szwankuje;) dzieki za odp.
...
Napisał(a)
wszystko podczas obróbki traci wodę, tak samo kurczak 100g piersi ma ok 22 g białka a po upieczeniu ona już wazy ok 70g, czyli w 100g upieczonej jest ok 30g biłka.
W druga stronę jest z ryzem 100g ma ok 70 g węgli po ugotowaniu masz już 250 g bo 100g ryży i 150 g bezkalorycznej wody, czyli jakbyś brał ugotowany ryż to być miał 2 100g ok 30 g węgli
W druga stronę jest z ryzem 100g ma ok 70 g węgli po ugotowaniu masz już 250 g bo 100g ryży i 150 g bezkalorycznej wody, czyli jakbyś brał ugotowany ryż to być miał 2 100g ok 30 g węgli
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nawiązując do dopingu mózgu, to akurat całkiem niedawno wyszedł ciekawy produkt w tym kierunku ALLNUTRITION Brain Focus 60 kapsułek. Skład całkiem fajny pod tym kątem, więc może się sprawdzi
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Brain_Focus-opis41231.html
https://allnutrition.pl/brain-focus-lepsza-koncentracja-i-sprawnosc-umyslowa/
Osobiście testuję trochę inny, ale również działający fajnie pod kątem poprawy samopoczucia Good Trip:
https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/good-trip-na-poprawe-nastroju-i-samopoczucia-6973
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Brain_Focus-opis41231.html
https://allnutrition.pl/brain-focus-lepsza-koncentracja-i-sprawnosc-umyslowa/
Osobiście testuję trochę inny, ale również działający fajnie pod kątem poprawy samopoczucia Good Trip:
https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/good-trip-na-poprawe-nastroju-i-samopoczucia-6973
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły