...
Napisał(a)
W fitatu jak jest jajko l, i jest gramatura to są to kalorie jajka policzone ze skorupka czy bez? Różnica jest dosyć duża jak się je jajecznice z ponad 10 jajek
1
...
Napisał(a)
Cześć!
W trakcie stosowania diety warto sobie zadać pytanie, czy wszystko co robię jest racjonalne. Jeżeli jesz jajka, to raczej jesz je bez skorupek prawda? Podobnie robi większość osób (znam przypadki, które jedzą skorupki, ale to są wyjątki), zatem producent oprogramowania takiego jak Fitatu stosuję się do założenia, że jajka konsumuje się bez skorupek i takie podaje makroskładniki dla danego rodzaju jajek, czyli gdy całe jajko ma 67g, to bez skorupki ma okolo 58-60g i dostajesz wartości odżywcze dla jajka bez skorupki. Zachęcam również do korzystania z dziennika żywieniowego dostępnego tutaj: https://potreningu.pl/kalkulatory pozwoli Ci to sprawdzać ilość kalorii spożywanych dziennie w różnych aplikacjach.
W trakcie stosowania diety warto sobie zadać pytanie, czy wszystko co robię jest racjonalne. Jeżeli jesz jajka, to raczej jesz je bez skorupek prawda? Podobnie robi większość osób (znam przypadki, które jedzą skorupki, ale to są wyjątki), zatem producent oprogramowania takiego jak Fitatu stosuję się do założenia, że jajka konsumuje się bez skorupek i takie podaje makroskładniki dla danego rodzaju jajek, czyli gdy całe jajko ma 67g, to bez skorupki ma okolo 58-60g i dostajesz wartości odżywcze dla jajka bez skorupki. Zachęcam również do korzystania z dziennika żywieniowego dostępnego tutaj: https://potreningu.pl/kalkulatory pozwoli Ci to sprawdzać ilość kalorii spożywanych dziennie w różnych aplikacjach.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
...
Napisał(a)
Większość tabel podaje cześć jadalną produktu.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
A propos skorupek jajek- ich spożywanie bardzo wzmacnia tkankę kostną człowieka, bo są one jednym z najcenniejszych źródeł wapnia występujących w naturze- i to świetnie przyswajalnego /dziennie można zjeść ok. 1g skorupek/. :)
...
Napisał(a)
Tylko trzeba je sparzyć i zmielić na pył.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Skorupki /porządnie umyte/ najlepiej gotować przez 10 minut, a następnie /też przez 10 minut/ piec w piekarniku w temperaturze 100 stopni. Na koniec należy je zmielić w młynku do kawy /albo można pobawić się młotkiem / i taki proszek "skorupkowy" można dodawać do praktycznie każdej potrawy.
Zmieniony przez - Peri Winkle w dniu 2021-04-24 14:14:47
Zmieniony przez - Peri Winkle w dniu 2021-04-24 14:14:47
Polecane artykuły