SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Halibut niebieski - ilość kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1429

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 102 Napisanych postów 328 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 62276
Napiszcie mi proszę jak to jest z tym filetem bez skóry z halibuta niebieskiego (kupuje w Lidlu). Źródła w internecie podają rożne wartości na B i T, jedne ze około 15 gram B i T, inne, ze chuda ryba i ma około 2g T i 19g B. Jak to w końcu jest?

Asharein

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
przeglądając dane w internecie, nasuwa się tylko jeden wniosek, że bez skóry ma ok 2g tłuszczu i 19-20g białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
Halibut grenlandzki(niebieski) - tłusty, halibut pacyficzny/atlantycki - chudy, także obie wartości są poprawne,
przy czym niewiele osób wie, że istniej więcej niż jeden gatunek halibuta i stąd nieścisłości.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 102 Napisanych postów 328 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 62276
Bardzo dziękuje za wyjaśnienie meritum sprawy.

Asharein

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6255 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Zgadza się. Ilości kalorii i składników odżywczych zależne będą od gatunku tej ryby. Dużo częściej spotykany jest halibut grenlandzki (niebieski). Spożywając go, po konsystencji ryby, wyraźnie można wyczuć, że jest w nim dość sporo tłuszczów. Halibut pacyficzny (atlantycki) ma bardziej suchą konsystencję. Mniej więcej, tak jak porównanie łososia dzikiego, z łososiem norweskim (hodowlanym). Również jest spora różnica ilości tłuszczów i struktury/konsystencji ryby. Co ciekawe w przypadku halibuta błędy pojawiają się niestety również na etykietkach.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Płatki owsiane - surowe

Następny temat

Redukcja - jak mierzyć efekty?

WHEY premium