Asharein
...
Napisał(a)
Napiszcie mi proszę jak to jest z tym filetem bez skóry z halibuta niebieskiego (kupuje w Lidlu). Źródła w internecie podają rożne wartości na B i T, jedne ze około 15 gram B i T, inne, ze chuda ryba i ma około 2g T i 19g B. Jak to w końcu jest?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
przeglądając dane w internecie, nasuwa się tylko jeden wniosek, że bez skóry ma ok 2g tłuszczu i 19-20g białka
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Halibut grenlandzki(niebieski) - tłusty, halibut pacyficzny/atlantycki - chudy, także obie wartości są poprawne,
przy czym niewiele osób wie, że istniej więcej niż jeden gatunek halibuta i stąd nieścisłości.
przy czym niewiele osób wie, że istniej więcej niż jeden gatunek halibuta i stąd nieścisłości.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zgadza się. Ilości kalorii i składników odżywczych zależne będą od gatunku tej ryby. Dużo częściej spotykany jest halibut grenlandzki (niebieski). Spożywając go, po konsystencji ryby, wyraźnie można wyczuć, że jest w nim dość sporo tłuszczów. Halibut pacyficzny (atlantycki) ma bardziej suchą konsystencję. Mniej więcej, tak jak porównanie łososia dzikiego, z łososiem norweskim (hodowlanym). Również jest spora różnica ilości tłuszczów i struktury/konsystencji ryby. Co ciekawe w przypadku halibuta błędy pojawiają się niestety również na etykietkach.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły