SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Da się zmniejszyć procent tkanki tłuszczowej jednocześnie nie tracąc wagi

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

Ilość wyświetleń tematu: 1514

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 17 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 631
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie kalorie mieć by spalać tkanke tłuszczową głównie chodzi o to, że mam 30% prawie tkanki a chciałbym zejść do 20 +-
i teraz pytanie na jakie kalorie wejść bo nie chcę tracić wagi tylko chce ważąc 90kg i mając 30% tkanki chce tylko ją zmniejszyć do 20 czyli nie chce z 90kg schudnąć do 60 kg tylko chcę utrzymać wagę jednocześnie zmniejszając % tkanki tłuszczowej, wejść na tzw. "Zero kaloryczne" czy Co?. Oczywiście trenując 3 razy w tygodniu.

Rusz dupę z przed konsoli i idź trenuj- a nie udawaj, że nie ma problemu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25218 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020284
Cześć!

Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku warto abyś był na zerze kalorycznym w dni treningowe, zaś w dni nietreningowe mieć mały deficyt kaloryczny.
Polecamy również: Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

Wzór na zapotrzebowanie znajdziesz tutaj: https://www.sfd.pl/-t276436.html
Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nie da się tego osiągnąć przy Twoich parametrach, takie coś jedynie w okolicach 10-12 % tzw rekompozycja, ale przy 30% bf waga musi polecieć, nie jesteś w stanie zrzucić 15 % tkanki tłuszczowej i w to miejsce zbudować mięśni

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Interwaly biegowe

Następny temat

Bieganie a spalanie tluszczu

WHEY premium