Szacuny
3035
Napisanych postów
51765
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349848
Generalnie kokosowy to fajny produkt kosmetyczny, pewnie ma też jeszcze kilka innych zastosowań, ale niekoniecznie ma jakieś plusy, które sprawiałyby, że warto go włączyć do diety. No może jak ktoś bardzo lubi jego smak, ale w tym przypadku też warto wybrać bardziej wartościowy miąższ z kokosa, aniżeli sam olej.
A jego popularność, czy też wychwalanie jeszcze kilka lat temu wynikało głównie z mylnego utożsamiania oleju kokosowego z MCT, co oczywiście nie jest prawdą.
A to tajemnicze krótkie smażenie, to w zasadzie każde smażenie, którego dokonujemy na co dzień w kuchni.
Niemniej jak zapoznałeś się z linkiem, który wysłałem wyżej, oliwa nawet przy bardzo długim smażeniu nie odnosiła wielkich zmian w swojej jakości.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2021-07-02 17:48:57
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
709
Napisanych postów
1665
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
23582
Dokładnie długo raczej nic się nie smaży bo wtedy zazwyczaj wszystko twardnieje i robi się gumowe albo suche. Ryby, krewetki, wątróbka, wołowina, drób to w większosci mega szybkie obróbki krótsze niż 10 minut.
Szacuny
17701
Napisanych postów
132148
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460637
u mnie jajecznica tylko na masełku, jakos nie wyobrażam sobie na oliwie, dobre też jest masło klarowane, co do kurczaka to zalezy co pod ręką mam rzepakowy, czy oliwa z oliwek, czy nieraz psikne sobie olejem w sprayu, tłustsze mięsa jak jakaś karkówka raczej dodawanie dodatkowego tłuszczu jest zbędne, bo podczas obróbki sie sam wytopi
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6263
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Nie będzie specjalnej różnicy. Jeżeli lubisz smak i zapach kokosa, to jak najbardziej może być nierafinowany. Jak wolisz jednak unikać takich aromatów w potrawach, to rafinowany. Jest on około 30-50 procent tańszy, więc również może mieć to znaczenie dla niektórych osób. W sklepie sfd zakupić możesz w dobrej cenie, np. coś takiego z Allnutrition:
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6263
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Zgadza się. Oleje w aerozolu do smażenia również będą bardzo dobrym rozwiązaniem. Szczególnie z tego powodu, że psikajac je na patelnię zużywamy bardzo niewielką ilość tłuszczów, co w przypadku niektórych osób spożywających ich mało, ma spore znaczenie. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: