SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Konserwa mięsna - przechowywanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 815

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 253 Napisanych postów 799 Wiek 24 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 14428
Siemanko. Otóż przebywam poza domem i z racji tego kupiłem sobie konserwy krakusa w puszkach. Leżą od dwóch tygodni w schowku pod łóżkiem. Dziś sobie otwieram, jedną to trysnęła tłuszczem trochę coś jak otwieranie puszki coca coli a druga trysnęła tak mocno, że zalało mi ubrania. Do sedna. Czy konserwy mogą być zepsute, czy tłuszcz rozpuszczając się zwiększył objętość i to dlatego? W pomieszczeniu, gdzie konserwy leżą bywało ostatnio po 25 stopni i więcej pewnie nawet. Z uwagi na potencjalny jad kiełbasiany zastanawiam się czy szamać. Data ważności ponad dwa lata. Nigdy nie miałem styczności z czymś takim. Denko konserwy pracuje jak odkręcony i zakręcony ponownie kapsel w napoju jak Kubuś wiecie o co chodzi. Jakieś doświadczenia? Ciekawi mnie. Konserwy wyglądają normalnie tylko wiadomo, tłuszcz rozpuszczony. Mam tego sporo a wywalać tyle jeśli były by dobre trochę mi szkoda. Warunki poligonowe więc nie mam możliwości kupna nowych.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2940 Napisanych postów 995 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13052
Jak źle przechowywana to bym nie ryzykował.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33071 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
Oczywiście że konserwa może mieć zepsutą zawartość , jestem z tych roczników które połowę dzieciństwa i młodości spędziło na konserwach i nigdy żadna dobra konserwa nie syczała i nie sikała zawartością podczas otwierania Co do przechowywania to w sklepach i magazynach często leża na regałach normalnie a nie w chłodniach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Myślę, że to dość oczywiste, że mięsa, a szczególnie jego przetworów nie przechowuje się w temperaturze 25 stopni. Zdecydowanie sugeruję wywalić resztę produktów.

Poza tym, będąc poza domem, na jakimś wyjeździe, znajdzie się sporo innych, lepszej jakości produktów niż jakieś mielonki. Nie wiem w jakim kraju jesteś, ale w Lidlu, czy Biedronce można kupić produkty o wysokiej zawartości np. białka, które są gotowe do spożycia, np. pieczona/wędzona pierś z kurczaka/indyka, wędzone ryby (makrela, łosoś), tuńczyk w puszcze, skyr, twarogi, serki wiejskie i wiele innych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie lub wysokich temperatur tak samo jak nie lubi różnić temperatur, na konserwie powinieneś mieć informacje o zalecanych warunkach rpzechowywania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
zobacz co na opakowniu jest napisane, wle konserwy są dość wytzymałymi produktami wątpię by tak się popsuły

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny [72kg]

Następny temat

Zaburzenia żywieniowe - problem

WHEY premium