https://zapodaj.net/images/98cfdbcf3b18a.jpg
...
Napisał(a)
Witam, na wstępie chciałbym napisać, że jestem już ponad miesiąc na redukcji. Wzrost to 190 cm, a waga oscyluje w okolicy 80 kg. Aktualnie zastanawiam się co dalej ze sobą zrobić. Czy powinienem dalej robić redukcję czy może jednak wskoczyć na masę i nabić trochę mięśnia? Dodatkowo chciałbym się zapytać jak poglądowo oceniacie mój aktualny poziom bf. Dodaje zdjęcie i czekam na opinie. Pozdrawiam.
https://zapodaj.net/images/98cfdbcf3b18a.jpg
https://zapodaj.net/images/98cfdbcf3b18a.jpg
...
Napisał(a)
Cześć!
Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na brzuchu, ale i na plecach, udach, ramionach.
W trakcie redukcji warto zadbać o odpowiednie żywienie.
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na brzuchu, ale i na plecach, udach, ramionach.
W trakcie redukcji warto zadbać o odpowiednie żywienie.
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Polecamy również: Redukcja masy ciała - jak pozbyć się tłuszczu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Poprzedni temat
Przetłuszczanie skóry głowy i czoła
Następny temat
Redukcja czy masa, co powinienem zrobić?
Polecane artykuły