Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
679
Witam jestem na redukcji 16 tygodni zredukowałem w tym czasie 17Kg
Waga początkowa 97Kg obecnie 80Kg
Postanowiłem odpocząć od redukcji dotychczasowa dieta:
2000Kcal
B 130g 26%
T 71g 32%
W 210g 42%
Z dniem dzisiejszym wchodzę na diet break przez minimum dwa tygodnie i moje makro wygląda w ten sposób
2500Kcal
B 100g 16%
T 90g 32%
W 328g 52%
Dodałem 500Kcal i zwiększyłem węglowodany kosztem białka
Czy obecny podział mikroskładników jest odpowiedni?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12041
Napisanych postów
160431
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234384
Obudź mnie tak jak powinna kolega wyżej tutaj tego białka jest zdecydowanie trochę mało. Nawet jeżeli nie Trenujesz co na redukcji tego białka może być nieco więcej. Przypadku wzrostu kalorycznego na przerwie od odchudzania liczy się również to czy będziesz kombinował coś aktywnością fizyczną Mam na myśli na przykład zmniejszenie ilości wykonywanego cardio. Aktywność fizyczna zostanie na niezmienionym poziomie osobiście bym podbił kaloryczność nawet w okolicy zera i to z dnia na dzień bez żadnych kombinacji rewersow i tak dalej
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
679
Po za treningiem FBW trzy razy w tygodniu moja aktywność jest znikoma obecnie bez cardio Do jakich proporcji procentowych pownienem podnieść białko zakładając te 2500 Kcal ?
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
679
Obecnie przy 2000kcal stosowałem 1,6g białka na kg masy ciała Wiele słyszałem że podczas wychodzenia z redukcji na jakiś czas powinno się zmniejszyć podaż białka zwiększając węglowodany
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
679
Podniosłem białko do 1,8g na kilogram masy ciała z założeniem że te 140g to minimum więc zazwyczaj wyjdzie trochę nad 140g czy taki podział jest odpowiedni?
Jeżeli przy 2500 Kcal waga będzie spadać to dołożę jeszcze 200-300 Kcal
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Bez względu na wprowadzenie okresu diet break i strategicznego roztrenowania ilość spożywanego białka sugeruję ustalić na poziomie 2 gramów na kilogram masy ciała. W przypadku diety zbilansowanej tłuszcze 1-1,5 grama na kilogram masy ciała i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Wchodząc na zerowy bilans energetyczny podbijasz ilość spożywanych węglowodanów. Ewentualnie trochę również tłuszczów w sytuacji, gdy byłby one na niskim poziomie.
Sugeruję również obserwować obwody ciała. Kilogramy nie będą aż tak istotne w kształtowaniu sylwetki.