SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów - kiedy?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1092

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2599 Napisanych postów 2954 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 39521
Winter - a bazujesz ciągle na wadze po ugotowaniu? Bo ja sobie taki schemat obrałem (o czym tez wspominałem we vlogu), ze przyjalem ze 100g przed ugotowaniem to ok 70g po ugotowaniu i na posilek 40b daje 140g po ugotowaniu. Wtedy mam tez pewnosc ze jedna piers nie ma wiecej wody od drugiej tylko ciagle wpada ta sama iloc miesa

Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 7721 Napisanych postów 13999 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2237847
Oglądałem ten vlog właśnie ;p
Wiesz co ja i tak praktycznie za każdym razem warzę przed ugotowaniem i sobie liczę akurat ile ta porcja wychodzi ;p
Bo niby ta sama obróbka a czasami na te 40g białka wyjdzie mi 155-160g po ugotowaniu czasami 145-150g nie wiem pewnie od jakości kury zależy i wielkości platów ;p
Ale reasumując ja za każdym razem taką większą porcję warzę i sobie rpzeliczam, tylko np ja w dt jem 1200-1300g kury a w dnt 1400-1500g kury a wyciągam codziennie jedną mega pakę to tam 1300-1400g jak jest to jest świat, więc i tak i tak codziennie gotuję tą kurę ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
tutaj nie ma jakichś cudów - przykład: masz 4kg fileta z kurczaka który ma 20g białka w 100g, więc w 1kg ma 200g, czyli w 4kg będzie go 800g. Poddajesz go obróbce (do przykładu nie biore tutaj doatku tłuszczu itp.) masz przykładowo po obróbce 3kg, chcesz go podzielić na porcje 200g (przed obróbką) czyli 40g białka, więc z porcji 4kg miałbyś 20 porcji po 200g, natomiast po obróbce jeżeli masz 3kg to masz 3000/20=150g po obróbce, czyli 150g po obróbce równa się Twoim 200g przed obróbką i wpisujesz w tabele swoje 200g surowego produktu
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta - klucz do sukcesu

Następny temat

Ilość kalorii po operacji

WHEY premium