SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowany filet z piersi kurczaka

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 586

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ile jest białka w100g ugotowanego fileta z piersi kurczaka? W internecie wyczytałem że około 30g bialka.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6503 Napisanych postów 62293 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777603
Makro jest podawane na 100g produktu przed obróbką, filet będzie miało ok 22g białka, przy czym przez obróbkę termiczną może nieco stracić.

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11391 Napisanych postów 72666 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958348
w 100g ugotowanego będzie około 30g białka, ale to dlatego iż 100g ugotowanego to około 130-135 g surowego kuraka
jak kolega wyżej wspomniał, wszystko ważysz i obliczasz PRZED obróbką termiczną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Musisz zwracać uwagę na tabele kaloryczne, czy opakowania produktów które spożywasz, np makarony czeto kalorie i BTW podają po ugotowaniu.

Ogólnie mięsa podczas obróbki tracą na wadze, poprzez straty tłuszczu i wody ale białka nie tracisz. np ten przykład piersi z kurczaka wrzucając 100 g po obróbce otrzymujesz ok 70 g ale te 70g ma nadal tyle samo białka co 100g surowego.

Z ryżami makaronami, kaszami jest na odwrót one wchłaniają wodę, np woreczek ryzu 100g po ugotowaniu będzie wazył ok 250g ale to nadal jest 100g ryżu i 150g bezkalorycznej wody, by nie przyszło Ci robić w ten sposób że bierzesz 100g ryżu gotujesz go i wpisujesz potem że zjadłeś 250g ryżu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Warto pamiętać o tym, że wartości odżywcze i ilość kalorii w produktach należy przyjmować przed ich obróbką, a nie po niej. Wynika to z tego, że gotując, czy piekąc np. wspomnianą przez Ciebie pierś z kurczaka lub gotując kaszę gryczaną, produkty te w zależności od sposobu obróbki mogą nasiąknąć znaczną ilością wody, lub też stracić wodę. Wystarczy trochę dłużej gotować wspomnianą kasze, żeby ważyła 30 procent więcej. Z tego też względu założyć tylko można, że w gotowanej piersi z kurczaka będzie około 30 gramów białka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53180 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400644
Witaj,
proponuję przeprowadzić "test". Zważ kurczaka, ugotuj i zważ po ugotowaniu. Za pomocą proporcji obliczysz ile jest gramów białka w 100g ugotowanego kurczaka

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Podciąganie na drążku a regeneracja barków

Następny temat

Dysproporcja sylwetki

WHEY premium