Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Po tym co napisałeś to nasuwa mi się jeden wniosek odnośnie tego, że dokładając węglowodanów na masie spadnie Ci ilość białka - otóż nie ma takiej możliwości, tzn. owszem jeżeli będziesz to rozpatrywał w kontekście rozdziału procentowego, to jeżeli tłuszczu i węglowodanów będzie więcej to ilość procentowa białka się zmniejszy, jednak nie patrz na rozdział procentowy tylko przyjmuj wartości rozdzielone na kilogramy masy ciała, tzn. 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a reszta kalorii z węglowodanów
...
Napisał(a)
Jeżeli tak jest Tobie wygodniej, to jak najbardziej waż te 163 gramy twarogu. Dla większości osób będzie to udręka, a nie na tym polega racjonalne i zbilansowane odżywianie. Warto ułatwiać sobie życie. Szczególnie w sytuacji, gdy nie ma to wpływu na efekty kształtowania sylwetki. Jedząc zamiast 163 gramów twarogu 150 lub 200, czy nawet 250 gramów (w zależności od tego jak był pakowany, czy jak miałeś ochotę) dostarczasz określoną ilość białka. Jeżeli dostarczysz go za dużo danego dnia, to innego dnia zjesz mniej. Ważne jest aby trzymać się założeń w perspektywie x dni, np. tygodnia.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
StrongSFDPo za tym. Roślinnego białka nie licz. Licz wyłącznie pochodzenia zwierzęcego
A roślinnego ile będzie tyle będzie ekstra w ciągu dnia +/- 30gr białka cię nie utuczy, gwarantuje
Kowalski powinien liczyć wszystkie kcal moim zdaniem
Łatwo jest stracić kontrole a u osób z mała aktywnością nie jest jak u Tych co mogą jeść 4000 kcal +
Zmieniony przez - dmq92 w dniu 2022-01-23 07:54:11
1
Polecane artykuły