...
Napisał(a)
Biorąc pod uwagę, że etykiety na produktach mogą być zaniżone o 20%, to jednak skromna różnica te kilka gramów tłuszczu.
...
Napisał(a)
Pytanie Twoje jest niezbyt sensowne. To czy należy odcinać tłuszcz z mięsa, bez względu na to, czy jest to schab, czy też inny element tuszy zależne jest przede wszystkim od tego, czy ten tłuszcz potrzebujesz, czy też nie. Skoro chcesz go unikać, to odcinasz i tyle.
Poza tym, w tabelach kalorycznych masz podane przybliżone wartości kalorii i skalniaków odżywczych produktów. Schab może mieć 3-4 procent tłuszczów, jak i 10-12 procent. Zależne będzie to od miejsca wycięcia. Im bliżej karkówki, tym więcej tłuszczów.
Poza tym, w tabelach kalorycznych masz podane przybliżone wartości kalorii i skalniaków odżywczych produktów. Schab może mieć 3-4 procent tłuszczów, jak i 10-12 procent. Zależne będzie to od miejsca wycięcia. Im bliżej karkówki, tym więcej tłuszczów.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły