SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Poziom tkanki tłuszczowej - ocena

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2929

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 263 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 8609
jaaaaa85
No ja bym wskakiwal na mase bo przy poluzowaniu może się skończyć podjadaniem i po miesiącu ze trzeba walnąć przynajmniej minicut
Dlatego ja mam osobę co mnie prowadzi b u mnie czity wjeżdżały Ci tydzień haha i kończyło się ze ostatni posiłek to było 4tys kcal


Teraz bylo ok 2200czasem mniej czasem więcej ale oscylowało to w tych okolicach, waga bardzo powoli w dół ale jednak idzie, czasem waga stała a obwody w dół.
Z kalkulatora wychodzi ze zero kaloryczne n 2800kcal.
Do tego dużo cardio ostatnio często naczczo rower a popołudniu np jakas silka.
Zazwyczaj sgart jedzenia o 12 w południe i koniec kolo 22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 501 Napisanych postów 1886 Wiek 39 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 23353
Ja bym zaczaldokladac po 200kcal tygodniowo a i tak będziesz na minusie przez 3-4tyg wiec tyle ile chciałeś amoze być tak jak u mnie przy ostatniej redukcji ze wagę i nabicie będzie szło w górę a pas w dol
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 263 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 8609
Chyba tak zrobię powoli dokładać i patrzeć co sie dzieje, tym razem już sie nie pozwolę zalać spowrotem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33147 Napisanych postów 23219 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278173
elemakus93
Chyba tak zrobię powoli dokładać i patrzeć co sie dzieje, tym razem już sie nie pozwolę zalać spowrotem :D
tak właśnie jest najlepiej robić , powoli dodajesz kcal i obserwujesz co się dzieje i dzięki temu mozna poznać progi naszego organizmy gdzie plus minu wskakuje na nadwyżke czy wchodzimy w deficyt . Lepiej stracić kilka tygodni i poznac te progi niz przesacować na starcie za duzą nadwyżkę lub za duży deficyt .Dodajac powoli w stronę nadwyżki też wylapiesz ten moment jak już zaczniesz budować a jednocześnie nie będziesz się zalewał jak inne rzeczy będą dopięte
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 263 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 8609
monkey22
elemakus93
Chyba tak zrobię powoli dokładać i patrzeć co sie dzieje, tym razem już sie nie pozwolę zalać spowrotem :D
tak właśnie jest najlepiej robić , powoli dodajesz kcal i obserwujesz co się dzieje i dzięki temu mozna poznać progi naszego organizmy gdzie plus minu wskakuje na nadwyżke czy wchodzimy w deficyt . Lepiej stracić kilka tygodni i poznac te progi niz przesacować na starcie za duzą nadwyżkę lub za duży deficyt .Dodajac powoli w stronę nadwyżki też wylapiesz ten moment jak już zaczniesz budować a jednocześnie nie będziesz się zalewał jak inne rzeczy będą dopięte


Dzieki przyjacielu za rady, u mnie problem jest tego typu ze na redukcji umiem trzymać miskę bo wiem ze jak zacznę wdupiac to sie nie uda.
Odwrotnie mam na masie przecież sobie zawsze tłumaczę kebab w ta czy w tą to i tak robimy mase a finalnie zjadam 4500kcal nie wiadome go pochodzenia :D
No nic to wyjście z redukcji będzie chwilą próby :p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 501 Napisanych postów 1886 Wiek 39 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 23353
elemakus93
monkey22
elemakus93
Chyba tak zrobię powoli dokładać i patrzeć co sie dzieje, tym razem już sie nie pozwolę zalać spowrotem :D
tak właśnie jest najlepiej robić , powoli dodajesz kcal i obserwujesz co się dzieje i dzięki temu mozna poznać progi naszego organizmy gdzie plus minu wskakuje na nadwyżke czy wchodzimy w deficyt . Lepiej stracić kilka tygodni i poznac te progi niz przesacować na starcie za duzą nadwyżkę lub za duży deficyt .Dodajac powoli w stronę nadwyżki też wylapiesz ten moment jak już zaczniesz budować a jednocześnie nie będziesz się zalewał jak inne rzeczy będą dopięte


Dzieki przyjacielu za rady, u mnie problem jest tego typu ze na redukcji umiem trzymać miskę bo wiem ze jak zacznę wdupiac to sie nie uda.
Odwrotnie mam na masie przecież sobie zawsze tłumaczę kebab w ta czy w tą to i tak robimy mase a finalnie zjadam 4500kcal nie wiadome go pochodzenia :D
No nic to wyjście z redukcji będzie chwilą próby :p
oj tak jak bylem na masie i nikt nademna nie stal(czyt nie musiałem dawać raportow) to było najłatwiejsze tłumaczenie zeby zjeść kebsa i poprawić ceekada bo przecież jestem na masie to nic się nie stanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6275 Napisanych postów 76056 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754969
Nie wiem jak wyglądała sylwetka przed okresem redukcji tkanki tłuszczowej, ale w tej chwili jest już estetycznie i poziom jej jest wystarczająco niski, aby myśleć o budowie dobrej jakości mięśni. Wydaje mi się, że może być około 12-13 procent. Osobiście (jeżeli redukcja nie trwa już, długo) bym jeszcze trochę ją pocignął starając się zredukować tkankę tłuszczową oporną na dole brzucha. Niestety spada ona przy bardzo niskim poziomie tkanki tłuszczowej. Następnie od razu zerowy bilans energetyczny i roztrenowanie.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dzienne spożycie cukru

Następny temat

Budowa masy mięśniowej - porady

WHEY premium