...
Napisał(a)
Dzień dobry, chciałem zapytać jakiej temperatury (dodatniej) potrzeba aby zniszczyć wszystkie bakterie i wirusy. Pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Przyjmuje się, że około 70 stopni jest punktem śmierci dla większości bakterii, niemniej istotna jest nie tylko temperatura, ale też czas ekspozycji na nią.
A jak pytasz tak ogólnie o "wszystkie wszystkie", to rekordzista ginie bodajże powyżej 120 stopni.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2022-06-22 18:24:07
A jak pytasz tak ogólnie o "wszystkie wszystkie", to rekordzista ginie bodajże powyżej 120 stopni.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2022-06-22 18:24:07
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Z reguły na mikroorganizmy najczęściej powodujące zatrucia pokarmowe, jak np. Salmonella, czy Escherchia Coli wystarczy około 60-70 stopni Celsjusza. Zależy jednak co obrabiamy termicznie i przez jak długi czas. Nie zawsze temperatura, w krótkim okresie jest w stanie z zewnątrz np. dużej części mięsa, dostać się do jego środka. W niektórych przypadkach namnożenie się mikroorganizmów może być na tyle duże, że przetrwają one obróbkę. W innych przypadkach przetrwalniki bakterii są w stanie wytrzymać tego typu temperatury.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
jak coś już np w mięsie Ci bedzie siedziało to możesz tego się nie pozbyć, lepiej nie ryzykować problemów zdrowotnych.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły