Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
Sugeruję zainwestować w dobrej jakości patelnię. W takiej sytuacji zdecydowanie nie będzie to musiało pływać w oliwie z oliwek. Polecam wydać te 150 złotych i na rok na pewno wystarczy. Ja używam Zwieger Obsidian 28cm za około 150 złotych. Bardzo dobra jakość.
Poza tym, zamiast używać oliwę z oliwek, zawsze możesz smażyć na cooking spray. Wystarczy psiknąć około 2-3 sekundy na patelnię i tego tłuszczu będzie bardzo niewiele.
Szacuny
2644
Napisanych postów
13588
Wiek
28 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
469233
Ja osobiście akurat odnośnie patelni jestem innego zdania. Akurat jest to jedyna rzecz, za którą wolę nie przepłacać tylko kupić nawet najtańsza i po prostu często zmieniać. Nie raz zdarzyło mi się wydać dość sporo na patelnię, a efekt był taki, że po pół roku była do wymiany, gdzie teraz patelnie za ok 50zl mam przeszło rok i dalej jest w bdb stanie
Szacuny
29912
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
erwinoos
Ja osobiście akurat odnośnie patelni jestem innego zdania. Akurat jest to jedyna rzecz, za którą wolę nie przepłacać tylko kupić nawet najtańsza i po prostu często zmieniać. Nie raz zdarzyło mi się wydać dość sporo na patelnię, a efekt był taki, że po pół roku była do wymiany, gdzie teraz patelnie za ok 50zl mam przeszło rok i dalej jest w bdb stanie
jestem dokładnie tego samego zdania, jak widzę jakąś na promocji i po złapaniu w rękę widzę, że nie jest wykonana "z papieru" to kupuję, a muszę przyznać że zarzały się takie które kosztowały pod 50zł i po miesiącu już pozostawiały wiele do życzenia, a kupowałem i takie po 20zł, które i po dwa lata mi służyły i nic im się nie działo, ale takiej patelni do 50zł to nie szkoda się pozbywać nawet jak szybko się "zajedzie"
Szacuny
2644
Napisanych postów
13588
Wiek
28 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
469233
DJ_DoDo
erwinoos
Ja osobiście akurat odnośnie patelni jestem innego zdania. Akurat jest to jedyna rzecz, za którą wolę nie przepłacać tylko kupić nawet najtańsza i po prostu często zmieniać. Nie raz zdarzyło mi się wydać dość sporo na patelnię, a efekt był taki, że po pół roku była do wymiany, gdzie teraz patelnie za ok 50zl mam przeszło rok i dalej jest w bdb stanie
jestem dokładnie tego samego zdania, jak widzę jakąś na promocji i po złapaniu w rękę widzę, że nie jest wykonana "z papieru" to kupuję, a muszę przyznać że zarzały się takie które kosztowały pod 50zł i po miesiącu już pozostawiały wiele do życzenia, a kupowałem i takie po 20zł, które i po dwa lata mi służyły i nic im się nie działo, ale takiej patelni do 50zł to nie szkoda się pozbywać nawet jak szybko się "zajedzie"
dokładnie tak, akurat patelnia to moim zdaniem jeden z niewielu sprzętów, który warto kupić "po taniości"
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
Jak widać, kasy z nas ma inne doświadczenia w tym kierunku. Wniosek z tego jest taki, że po prostu najlepiej będzie sprawić na sobie. Zapewne wiele również zależy od kuchenki jaką mamy. Ja testowałem już różne patelnie. Te najtańsze, pokroju Biedronkowych za 30-40 złotych nie nadają się do użytku. W zasadzie po kilku użyciach na środku wypala się ciemne miejsce, którego nie da się zmyć. Inne, droższe jak np. Tefal za 100-150 złotych są już o wiele lepsze, ale nie zmienia to faktu tego, że po roku należy kupić nową. Obecna którą mam już około roku, Zwieger Obsidian jest ciągle sprawna i najlepsza z około 20 przetestowanych.
Szacuny
91
Napisanych postów
4613
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19327
gnidusek
Ta dieta to lipa , po treningu prawie całe tłuszcze gdzie w tym posiłku najlepiej dostarczyć szybko wchlanialne białko i węglowodany , a u Ciebie dowalone tlusCzy bez sensu co spowolni tylko trawienie owego posiłku. Liczenie kalorii z ogórka czy pomidora to totalnie bez sensu bo jesz raczej takie ilości codziennie , tak samo liczenie białka z ryżu
Szacuny
91
Napisanych postów
4613
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19327
domer
Sugeruję zainwestować w dobrej jakości patelnię. W takiej sytuacji zdecydowanie nie będzie to musiało pływać w oliwie z oliwek. Polecam wydać te 150 złotych i na rok na pewno wystarczy. Ja używam Zwieger Obsidian 28cm za około 150 złotych. Bardzo dobra jakość.
Poza tym, zamiast używać oliwę z oliwek, zawsze możesz smażyć na cooking spray. Wystarczy psiknąć około 2-3 sekundy na patelnię i tego tłuszczu będzie bardzo niewiele.