...
Napisał(a)
Hej. Czemu białka wpc różnią się konsystencja? Jedne jakby bardziej są takie kleiste a inne są takim proszkiem po prostu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Siemka, tak naprawdę wszystko zależy od składu białka, jego aminogramu, niektóre białka mogą mieć jeszcze jakieś właśnie domieszki tutaj trzeba czytać na opakowaniu jaki jest tak naprawdę skład i sobie porównać może nie wszystkie to czyste WPC, może jest w nich lekki stosunek kazeiny kto tam wie co dają w składzie. Różnie bywa.
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
...
Napisał(a)
Faktycznie, różnie bywa. Np. K** czy sfd mają takie jakby zbite. Nie wiem jak to nazwać. Z kolei 4f, 6pak są mega sypkie. Zobaczę sobie na składy tych białek.
...
Napisał(a)
Każdy surowiec białka serwatkowego będzie miał taką samą konsystencję. Dopiero producenci tworząc finalny produkt dodają do niego emulgatory, słodziki, barwniki, czy substancje zagęszczające (hydrokoloidy). Główne po to dodaje się je, aby nadać produktowi konkretną konsystencję i przypasować ją pod wymogi klienta. Jeden z nas będzie chciał bardziej gęstą i kremową konsystencję, a inny wodnistą. Jeżeli masz jakieś oczekiwania w tym kierunku, to napisz co potrzebujesz i postaramy się coś zaproponować.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedzi. Pytałem tylko z ciekawości i myślałem, że wiąże się to z gorsza jakością.
Polecane artykuły