SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przygotowywanie posiłków na kilka dni

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 470

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, mam takie pytanie, planuję zacząć przygotowywać sobie posiłki na cały tydzień od poniedziałku do piątku. I tu też moje pytanie. Jeżeli np w niedzielę przygotuję masowo szamę. wszystko włożę w zwykłe plastikowe pojemniki do jedzenia i wsadzę do lodówki to czy do piątku będzie to jeszcze jadalne czy lepiej zainwestować w mikrofalówkę do miejsca pracy albo podzielić to przygotowanie posiłków na 2x w tygodniu? W skład pewnie wchodzić będzie jakieś typowe źródło węgli typu makaron czy tam ryż do tego pierś i warzywka. Z góry dzięki za odpowiedź
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349871
Jeżeli będzie to zamknięte w pojemnikach, na dolej półce w lodówce, to pewnie wytrzyma, aczkolwiek smak pod koniec tygodnia będzie już na pewno znacznie gorszy.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400740
Że względu na walory smakowe jednak podzielił bym to na 2 x, no tak jak Koniu mówi. Zepsuć się nie zepsuje, ale walory smakowe pod koniec tygodnia będą wątpliwe.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6276 Napisanych postów 76056 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754969
Niestety nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić czy dany produkt wytrzyma od niedzieli, gdy go przygotujesz, aż do piątku, kiedy to masz zamiar go zjeść. Być może wytrzyma, a być może nie. Wiele będzie zależało od tego jaki będzie to produkt. Jeżeli chcesz ograniczyć się aż tak bardzo, do tych które wytrzymają, to od razu założyć można, że doprowadzisz w ten sposób do niedoborów. Wyeliminujesz np. ryby, jajka, nabiał, który raczej nie wytrzyma. Nie jest to najlepsze rozwiązanie. Zdecydowanie lepiej będzie podzielić rozpsikę na 3 dni takie same i 3 dni inne.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy mógłbym brać kreatyne?

Następny temat

Witamina C w okolicy treningu

WHEY premium