SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja, a cukrzyca typu 1

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 497

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 25 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 349
Witam.
Obecnie jestem na masie ,nie mam stricte diety,po prostu licze kalorie w aplikacji (400W/200B/85T ~3250kcal) Powoli sie przygotowuje do redukcji i mam takie pytania.
Jak juz odejmę te 300-400 kcal z dziennego zapotrzebowania,a zdarzy się sytuacja ze spadnie cukier i bede musiał zjeść coś słodkiego,to czy wpisywać te produkty które zjem na wyrównanie cukru,do zapotrzebowania? Jezeli tak to jezeli juz cel kaloryczny będę miał osiągnięty, to zjedzenie czegos da mi znowu nadwyżkę kaloryczna ,a redukcja będzie stała w miejscu
2. Jak poziom cukru wpływa na spalanie tkanki tłuszczowej?
Przeczytałem takie cos "Za procesy związane z rozbijaniem tkanki tłuszczowej odpowiedzialny jest wspominany wcześniej glukagon. Jego rolą jest rozbijanie tkanki tłuszczowej, by z trójglicerydów uwolnić cukry. Kiedy uwalniany jest glukagon? Gdy poziom cukru we krwi spadnie do bardzo niskiego poziomu." Czyli mam rozumieć ze gdy cukier jest niski to tłuszcz spala sie wtedy szybciej?
Z góry dzięki za odpowiedź !
Pozdrawiam !
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 7721 Napisanych postów 13999 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2237848
Siemka, wiadomo że tutaj żeby byc w redukcji czyli redukować tkankę tłuszczową to najważniejszy jest deficyt kaloryczny, więc siłą rzeczy jak spadnie Ci cukier za nisko i będziesz miał dostać hipoglikemii to to co zjesz aby podnieść ten poziom cukru będziesz musiał wliczyć w kaloryczność innej opcji nie ma, praw fizyki nie oszukasz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
witorrr98 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 545 Napisanych postów 1472 Wiek 26 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 20878
Tak jak wyżej, a jeżeli chodzi o prawidłową fizjologię gospodarki cukrowej, to jest już oddzielny temat, do redukcji potrzebny ci jest przede wszystkim deficyt kaloryczny, ale tak, rozchwiany cukier i insulina może spowolnić/zaburzyć ten proces, ale go nie zahamuje, jeżeli odpowiednio dobierzesz ogólny jadłospis , w tym będziesz na deficycie :)




Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-11-09 11:26:02

Siła ponad wszystko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
1. Ilość kalorii i składników odżywczych w naszej diecie jak najbardziej można liczyć w skali xx dni, a nie jednego dnia, czy nawet jednego posiłku. W sytuacji, gdy przytrafi się nam sytuacja, że dziś zjedliśmy o 500 kalorii za dużo lub zbyt mało, to innego dnia/dni wyrównujemy te różnice.

2. Jak już zostało powyżej wspomniane, w sytuacji, gry będziesz na ujmenym bilansie energetycznym, będziesz redukował tkankę tłuszczową. W takiej sytuacji okazyjne spożycie przetworzonych cukrów nie będzie miało znaczenia w ogólnej perspektywie redukcji tkanki tłuszczowej.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Wybór celu treningowego

WHEY premium