Obecnie jestem na masie ,nie mam stricte diety,po prostu licze kalorie w aplikacji (400W/200B/85T ~3250kcal) Powoli sie przygotowuje do redukcji i mam takie pytania.
Jak juz odejmę te 300-400 kcal z dziennego zapotrzebowania,a zdarzy się sytuacja ze spadnie cukier i bede musiał zjeść coś słodkiego,to czy wpisywać te produkty które zjem na wyrównanie cukru,do zapotrzebowania? Jezeli tak to jezeli juz cel kaloryczny będę miał osiągnięty, to zjedzenie czegos da mi znowu nadwyżkę kaloryczna ,a redukcja będzie stała w miejscu
2. Jak poziom cukru wpływa na spalanie tkanki tłuszczowej?
Przeczytałem takie cos "Za procesy związane z rozbijaniem tkanki tłuszczowej odpowiedzialny jest wspominany wcześniej glukagon. Jego rolą jest rozbijanie tkanki tłuszczowej, by z trójglicerydów uwolnić cukry. Kiedy uwalniany jest glukagon? Gdy poziom cukru we krwi spadnie do bardzo niskiego poziomu." Czyli mam rozumieć ze gdy cukier jest niski to tłuszcz spala sie wtedy szybciej?
Z góry dzięki za odpowiedź !
Pozdrawiam !