Od strony teoretycznej produkt po dacie ważności - powinno się zapalić światełko w głowie, czy aby na pewno z nim wszystko jest ok, od strony praktycznej i po wieloletnim doświadczeniu z tego typu środkami , powiem tak: możesz spożywać obydwa spokojnie.
Oczywiście zakładam tutaj, że produkty były szczelnie zamknięte, przechowywane w odpowiednich warunkach, że kapsułki ALA nie mają jakichś dziwnych przebarwień, śladów, zawsze można jedną czy dwa kapsy otworzyć i wysypać i przyjrzeć się jak wygląda w środku proszek. To samo w proszkowanych EAA, tutaj również wszelkie zmiany barwy, grudy których nie dałoby się rozbić po delikatnym dotknięciu np. widelcem , czy inne dziwne oznaki złego przechowywania - powinny dać Ci do myślenia, oczywiście możesz spróbować i sprawdzić, jeżeli nie pogna na kibel, to znaczy, ze raczej jest wszystko ok ;))
Niestety w naszym kraju, a domyślam się , że masz polskie produkty daty ważności na suplementy , odżywki są znacznie krótsze niż w wielu innych krajach. Bo jak inaczej wytłumaczyć, ze ten sam rodzaj białka, dajmy na to WPC produkowane w PL ma z reguły termin ważności około 2 lata do przodu, od daty produkcji, a WPC z USA ma już np. 4-5 lat datę ważności?
W srodku mamy ten sam surowiec, tylko inne przepisy prawne.
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźMODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Moderator działu Odżywianie
Jeśli coś jest w kapsułkach, to można otworzyć przypadkową i zobaczyć czy zawartość dobrze wygląda np.czy się nie skleił proszek.
Nie są bardzo długo po terminie i jeśli były dobrze przechowywane i dobrze wyglądają, to też bym zużyła.
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html